Von Sydow, Ebba & Amy
Artikel

Systrarna von Sydows frukost

Sommar: Följ med till systrarna von Sydows sommarparadis Marstrand och gör en exklusiv långfrukost med internationella smaker – somrigt så det förslår!
Text: Linnea Swärd

De senaste fem åren känns det som att varje svensk kändis har kommit ut med en kokbok och det är inte utan att man ibland upplever en inflation i artister som helt plötsligt är självutnämnda mästerkockar. Men tillhör du en av dem som är tveksamt inställda till kändiskockarna så är vi nu beredda att påstå att du kommer ändra dig. För Ebba von Sydows kokbok som hon skapat tillsammans med sin syster Amy von Sydow Green är ett mästerverk av pasteller, vackra miljöbilder, roliga små historier och förstås riktigt, riktigt goda recept. Och för de som läser Ebbas blogg kommer det inte som en chock att hon och Amy gillar att laga mat.

Basen för systrarnas matlagning i ”Sommar med systrarna von Sydow” är deras älskade tillhåll Marstrand, en ö på svenska västkusten som blivit ett paradis för segelentusiaster. Och har man semester på en liten idyllisk ö tillsammans med andra sommarfirare är de olika temafesterna ett måste: Tjejmingel, barnkalas, grillbuffé, sommarbrunch – systrarna von Sydow har en enkel helhetslösning till alla tillfällen. Allt förpackat med glimten i ögat och ”tips” på hur man beter sig på en exklusiv ö med välbärgade semesterflanörer.

Vi har fått fyra krispigt somriga och vackra recept som lämpar sig utmärkt för den långa, lata semesterfrukosten. Så på med pastelltunikan och inled dagen på Marstrandvis!

Recept