Hem / Inspiration / I säsong / Grill / Röror, salsor och guckor
Beef chili

Röror, salsor och guckor

Publicerad den

Guacamole, Pico de Gallo, het salsa... bjud på mexikanska smaker till grillbiten, eller klicka på en Medelhavsdröm med soltorkade tomater. Här är Linneas favoritröror! Recept och foto: Linnea Swärd

Annons

En god röra kan förvandla en torr grillstund till en riktig festmåltid. Salsor som chili som biter till på tungan och en syrlighet som nästan knockar en, krämiga röror med perfekt mogen avokado och säsongens söta frukter förvandlade till perfekta dipptillbehör – riktiga smakexplosioner som får igång smaklökarna inför grillningen med andra ord.

Om man inte äter sig mätt på rörorna vill säga, vilket är fullt förståeligt. Och just ja: Det sorgligaste som finns är när en röra tar slut. Så se alltid till att göra generösa mängder. Införskaffa ordentligt med chili, koriander, mango, lime och avokado.

Chilis, grupp

Tips!

Får du ändå guacamole över och inte vill att den ska bli brun gör du så här: Lägg ner röran i en behållare med lock så liten att guacamolen fyller den helt. Pressa med en sked så att luft försvinner, pressa sedan över lite limesaft. Lägg en bit plastfolie på och tryck ner lite i kanterna så att folien omsluter guacamolen. Sätt på lock och ställ in i kylen.

Annons