Hem / Inspiration / Högtider / Nyår / Mattias veganska nyårsmeny
vegan nyår

Mattias veganska nyårsmeny

Publicerad den

Till nyår vill vi gärna äta lyxig och vacker mat, utan allt för mycket krångel såklart. Skippa köttbiten i år och satsa istället på en vegansk nyårsmeny så att alla gäster känner sig välkomna! Vegansk mat har massor av fördelar, inte nog med att du mår bra av vegomat - du gör såklart även en insats för djur och natur! Mattias Kristiansson, chefredaktör på Sveriges första och största vegetariska mattidning Vego är expert på vegansk kost, och tipsar oss om en fantastiskt inspirerande och vacker vegansk nyårsmeny, och vegetarisk plockmat till mingelfesten. Text: Kerstin Eriksson

Annons

Visst kan det kännas svårt att veta hur man inkluderar gäster, utan att rucka på traditioner? Inte längre! Tack vare vackra, lyxiga och enkla vegorecept till nyårsfesten visar Mattias hur du övertygar den mest inbitne köttälskaren. Här nedanför hittar du Mattias veganska nyårsmeny, och några utvalda vegetariska recept på plockmat till festen!

Vad skulle du säga är lyx i veganvärlden som passar att servera på nyår?

Jag är en sådan som tycker att riktigt bra råvaror är riktigt lyxigt. Sen är det klart att det är kul om man kan bada i champagne och äta tryffel. Confitera det vill säga att tillaga en grönsak eller rotfrukt, i olja under en längre tid  tycker jag är väldigt lyxigt. Det är som en långsam fritering och gör under med allt. Och på tal om fritering så går det ju aldrig att gå fel där.

Krämiga såser är det inte många som förknippar med veganskt, men det är såklart inget hinder. Herregud, du kan göra lyxigt krämiga nötbaserade såser eller ta genvägar via färdig havre- eller sojagrädde.

Annons