Hem / Inspiration / Högtider / Halloween / Halloweenpyssel
Chokladbolls-spindlar

Halloweenpyssel

Publicerad den

Är det någon gång man ska passa på att pyssla, så är det till halloween. Fixa halloweenfesten enkelt med lite pynt, det barnen kommer fokusera på är såklart ändå fika och godis om vi ska vara ärliga. Här hittar du trots godisfokus roliga knep på hur du fixar dukningen och dekoration inför halloweenfesten eller läskiga kalaset. Vi tipsar om kusliga sötsaker att göra med barnen, och hur du får till de bästa stämningshöjarna till halloweenfesten. Här hittar du både recept och färdiga pysselmallar att skriva ut.

Annons

Duka och pynta inför halloween

Halloweenfesten går i ödslighetens tecken. Idealscenen är en regnig kyrkogård om natten där höstlöven far omkring i snålblåsten. Men hur kul är det att ha fest på en sådan? Här är Tastelines bästa dukningstips:

Torra grenar och gula löv. Ge en illusion av förgänglighet och död genom att pryda bordet med en stor bukett av döda grenar, taggbuskar och höstlöv. På bordet och under pumpan kan du lägga färgglada löv i drivor. Varför inte texta en bordsplacering med spritpenna på pressade löv?

halloween, dukning
halloween, dukning

Levande ljus. Ljusen är nästan en förutsättning för en lyckad fest. I dessa tider finns alla upptänkliga sorter att köpa i handeln dekorerade med dödskallar, spindlar och screamgubbar. Den som tycker att det blir lite väl mycket figurer satsar på raka, enkla och svarta ljus.

Pumpan. En central gestalt i halloweenfirandet är förstås pumpan. Den kan vara allt från gullig och söt till riktigt ondsint elak. Ett bra tips är att redan från början ha ett bra mönster att utgå ifrån när du ritar mönstret på pumpan som du sedan skär efter. För dig som inte är så van har vi gjort en liten lathund med mönster i pdf-format. Mönstret passar för en pumpa som väger ca 3-4 kg.

Så skär du till pumpan!

halloween, dukning
halloween, dukning

Spindelväv piggar alltid upp. Men vänta inte tills precis innan gästerna kommer med att sätta upp den. Visserligen är det enkelt, men för att få det att se verkligt ut måste man dra ut spindelväven tunt, tunt. Och då gäller det att ha tålamod. Fix och färdig spindelväv finns att köpa färdig i välsorterade varuhus och butiker som säljer festattiraljer.

Rök. Det finns flera sätt att få till rök på festen.  De billigaste (och roligaste) är nog att införskaffa några block kolsyreis och ha kemilabb med bålen.

Så får du bålen att ryka

halloween, dukning
halloween, dukning

Pynt. Här finns det ingen hejd. Gå in i närmaste varuhus och välj och vraka mellan spindlar, råttor, häxkittlar, ljusslingor med pumpor på och självlysande skelett. Ett sött pynt är att överföra idén med pumpans ansikte till andra grönsaker, exempelvis paprika. Vips så har du världens sötaste små värmeljushållare.

Fladdermusdekoration

Skriv ut mallarna och klipp ut fladdermössen i svart tjockt papper. Vik dem sedan och klistra ihop enligt instruktionerna på mallen. Fäst eventuellt en tråd på vardera vinge och häng upp dem i taket eller placera dem ståendes på halloweenbordet.

Skriv ut: Mall för fladdermöss

Råttor som bordsdekoration

Siluetter av råttor kan användas som placeringskort, inbjudningskort eller bordsdekoration. Använd siluetterna som mall och klipp sedan ut möss från ett tjockt svart papper. Råttorna ger dukningen liv och halloweenkänsla.

Skriv ut: Mall för råttor

Halloweenpyssel för de minsta

Färglägg läskiga spindlar, spöken och pumpor och låt barnen dekorera sin fest med sina teckningar!

Skriv ut: Tastelines häftiga halloweenbilder

Karvad pumpa

En karvad pumpa som lyses upp med ett värmeljus sätter stämningen på hela halloween. Med hjälp av vår mall blir det enkelt att få till en extra snygg pumpa i år.

Skriv ut: Mall för karvad pumpa

pumpa, lykta

Giftiga drinkar

Färga vanlig sockerdricka med karamellfärg för en enkel, men effektfull halloweendryck. För att få till det lilla extra, ser du till att införskaffa kolsyreis, Använd i bålen för att få den att ryka.

Instruktioner: Så får du bålen att ryka

pomperipossa, bål, halloween

Spökaskar

Skriv ut dina spöken på ett vitt ganska tjockt A4-ark. Vik och montera ihop med klister i botten. Variera gärna spökenas storlek så får du en hel liten spökfamilj. Fyll askarna med halloweengodis att ge bort.

Skriv ut: Mall för spökaskar

Foto: Katja Kristoferson
Annons