Hem / Recept / Frankensteins monster-godis

Frankensteins monster-godis

Betyg: 2.5 av 5
2 röster
1 tim
Medel
Annons

Fixa roliga Frankenstein-monstergodis till halloween! Godis till halloween är nästan ett måste, med lite fantasi blir de dessutom roliga att göra.

Nästan rätt? Visa liknande recept

Annons

Ingredienser

10 port
 • 18 st
  marshmallows
 • 2.5 dl
  vita chokladknappar, el. 175g vit blockchoklad
 • 1 dl
  ljusa chokladknappar, el. 70g ljus blockchoklad
 • 1 st
  grön hushållsfärg
 • 1 st
  Spritspåse
 • 18 st
  grillpinne
Annons

Gör så här

 1. 1. Smält den vita chokladen över ett vattenbad.
 2. 2. Ta av chokladen från vattenbadet när den smält och häll i grön karamellfärg. Börja försiktigt med lite grann, och häll gradvis i mer karamellfärg tills du blir nöjd med den gröna färgen.
 3. 3. Ta en grillpinne och doppa ena änden i chokladen, sätt sedan på en marshmallow. Pinnen ska igenom ungefär 2/3 delar i marshmallowsen. Lägg plant på en folieinklädd tallrik och låt stelna i kylen några minuter. Detta gör att marshmallowen blir mer stadig och sitter bättre fast på pinnen.
 4. 4. Doppa marshmallow i den gröna chokladen. Slå sedan pinnen mot skålens kant så chokladen hamnar i skålen igen. Slå pinnen tills chokladen lagt sig i ett jämnt, tunt lager på marshmallowen.
 5. 5. Lägg tillbaka den på den folieinklädda tallriken. Låt stelna i kylen.
 6. Fortsättning efter annonsen
 7. 6. Smält mjölkchokladen över ett vattenbad. Häll lite av chokladen i en spritspåse, klipp ett litet hål. Spara resten av chokladen i skålen.
 8. 7. Ta sedan en marshmallow och rita på Frankenstein-monstrets karaktäristiska drag. Ärr i pannan, små ögon, en mun och bultöron. Doppa sedan ena änden av marshmallowen ner i skålen för att skapa hår. Lägg tillbaka på den folieinklädda tallriken. Låt stelna i kylen. Klart!

Vad tyckte du om receptet?

Betyg: 2.5 av 5 (2 röster)

Frågor, tips och kommentarer

Fler recept med

Fler recept inom