Hem / Inspiration / Hälsa / Hälsotips / Happy food: Om hur mat och lycka hänger ihop
Happy food toppbild

Happy food: Om hur mat och lycka hänger ihop

Publicerad den

Niklas Ekstedt och Henrik Ennart har med hjälp av sina bakgrunder inom kost och vetenskapsjournalistik skapat en omfattande informationskälla om hur mat påverkar vår hälsa och psyke. “Happy food - om hur mat och lycka hänger ihop” (Bookmark) är en kokbok för dig som med rätt kost vill ge kroppen alla de rätta förutsättningarna att må så bra den kan må!

All mat vi äter påverkar vår tarmflora och psykiska hälsa. En ohälsosam kosthållning kan vara en del i ledet till en depression, men rätt mat kan ställa mycket till rätta! I denna kokbok får du lära dig mer om hur tarmfloran fungerar, och hur du ska äta för att må bra!
Text: Kerstin Eriksson

Annons

Hälsosam mat innebär inte bara smoothies och soppor! Med rätt produkter och ingredienser kan du öka chansen för ett välmående tarmsystem där tarmfloran har en chans att läka.

Det är inte svårt att hitta information som tydligt visar ett samband mellan tarmflorans tillstånd och depression och annan psykisk ohälsa. Detta är något som Henrik och Niklas vill råda bot på!

I “Happy food – om hur mat och lycka hänger ihop” (Bookmark) delar de med sig av förvånansvärt enkla recept som gynnar hela dig!

happy food, bokomslag
Annons