Hem / Inspiration / Dryck / Öl / Svalkande öl i picknickkorgen

Svalkande öl i picknickkorgen

Publicerad den

Vi jublar över sköna dagar i vårsolen. Extra härligt blir det om vi packar en picknickkorg fylld av god ost, chark, bröd och några kylda öl. Gärna rejält kylda så att de håller sig i bra temperatur ända tills de ska drickas, isklampar gör ju sitt till såklart. Ta gärna med en engångsgrill att brassa kryddiga korvar på – mums till svalkande öl. Text: Ulrika Karlsson och Camilla Settlin

Annons

Pistonhead Flat Tire

Spendrups, Sverige, 1491
11.50 kr, 330 ml

Öl på burk är inte fel när man ska iväg på picknick. Denna lageröl är ny sedan några månader tillbaka och ger gott intryck i fruktig, balanserad och läskande stil.

Pistonhead Flat Tire

Sol, Cerveceria Moctezuma

Mexico, 1520
15.90 kr, 330 ml

Välkänd törstsläckare tillverkad i soliga Mexico. En ljus lager i självklart lättdrucken tappning med toner av citrusfrukter, lite bröd och honung. Många gillar att dricka Sol med färsk lime för ännu större fräschör.

Sol, Cerveceria Moctezuma

Dale’s Pale Ale

Oskar Blues Brewery
USA, 1502
25.90 kr, 355 ml

Riktigt god burköl med attityd och balans som matchar korv från grillen. Härlig gul fruktighet, knäckebrödstoner och integrerad beska utgör helheten.

Dale’s Pale Ale

Lagunitas New Dogtown Pale Ale

Lagunitas Brewing Company
USA, 1697
20.90 kr, 355 ml

Läcker pale ale i läskande tappning med kryddiga toner av citrusfrukt och aprikos, angenäm bitterhet i avslutningen lyfter helhetsintrycket. Toppen till hårdostar och charkuterier.

Lagunitas New Dogtown Pale Ale

Franziskaner Hefe-Weissbier

Spaten-Franziskaner-Bräu
Tyskland 1687
23.60 kr, 500 ml

Ljuvligt god veteöl, frisk och mjuk med nybakat bröd och lime i fokus. Toner av enbär och kryddnejlika blandas med torkad frukt och lätt humlebeska i eftersmaken. Bra köp till picknick!

Franziskaner Hefe-Weissbier
Annons