Hem / Inspiration / Dryck / Öl / Sommaröl

Sommaröl

Publicerad den

Tänk, det är faktiskt snart sommar igen! Då släcker vi gärna törsten med lättdrucken öl som såklart ska vara välkyld. Sådan öl går att köpa från alla hålla och kanter i världen, här kommer ett gäng goda tips att botanisera bland både till vardag och fest.

Annons

Hoegaarden Wit-Blanche, Belgien

1563, 16.90 kr, 4.9 %, 330 ml

Veteöl med pigg syra som bjuder mängder av persika, nektarin, citrus och färska örter i doft och smak. Tydlig jästfällning gör ölen grumlig. Perfekt att bjuda till smarrig räkmacka eller lätta fiskrätter.

Hoegaarden Wit-Blanche

Sigtuna Organic Ale, Sverige

1547, 19.70 kr, 4.5 %, 330 ml

Mycket trevligt inslag bland ekoöl, fruktdriven karaktär bjuder nyanserade toner av persikor, lime, knäck och grönt. Uppfriskande helhet som är väl värd att prova till matiga sallader, bröd och ostar.

Sigtuna Organic Ale

Melleruds Utmärkta Pilsner, Sverige

1253, 14.90 kr, 4.5%, 330 ml

Funkar alldeles utmärkt att sippa på både med och utan mat. Brödiga toner samsas med gul frukt och lätt honungskänsla. Bra köp från familjeföretaget Spendrups.

Melleruds Utmärkta Pilsner

Sol, Mexico

1520, 15.90 kr, 4.5 %, 330 ml

Törstsläckare med toner av citrusfrukter, lite bröd och honung. Ljus lager när den är som lättast. Prova gärna att dricka med färsk lime för ännu större fräschör. Knapriga nachochips gör gott sällskap.

Duvel, Belgien

1654, 26.80 kr, 8.5%, 330 ml

Underbar ale, grumlig av sin jästfällning som bjuder härligt fruktstinn karaktär med toner av örter, citrus och bivax. Balanserad beska ger läckert helhetsintryck. Perfekt på terrassen till ”moules frites”, ljust bröd och lagrad hårdost.

duvel
Annons