Hem / Inspiration / Dryck / Öl / Årets bästa grillöl

Årets bästa grillöl

Publicerad den

Öl hör sommaren till, svalkande både med och utan mat. Till grillat gillar vi smakrik öl, ale eller lager som bjuder tydlig karaktär och gärna spännande sorter från mindre bryggerier. Vi har blandat nyheter med storsäljande godbitar, öl som bjuder upplevelse och som lirar med det mesta från grillen. Till sommarens grillfest laddar vi med ishink och massor av god öl!

Annons

Citra Pale Ale, Nederländerna

1551, 24.90 kr, 330 ml, 4.8 %

Aromatisk ale med intensiv beska, den rikliga smaken bjuder citrus, saftig persika och honungskaramell med lång eftersmak. Kräver rejäla doningar i grillat, gärna med viltkött bland ingredienserna.

Citra Pale Ale

Lagunitas Maximus IPA, USA

11911, 26.90 kr, 355 ml, 8.2 %

Alkoholstark ale med intensiv fruktighet och tydlig beska, toner av lime och pomerans kantas av gräs, honung och sommarblommor. Till den grillade kycklingen eller fläskkotletten med sommarens primörer vid sidan.

Lagunitas Maximus IPA, USA

Wisby Weisse, Sverige

1459, 24.90 kr, 500 ml, 5.2 %

Veteöl från Gotland, denna gång med jästfällning som bidrar till grumligt i glaset. Friskt blandas med nektarin, persika och lime därtill med viss brödighet. Underbart gott till fisk och skaldjur, gärna med asiatisk kryddning bland tillbehören.

Wisby Weisse, Sverige

Nils Oscar God Lager, Sverige

1305, 19.90 kr, 330 ml, 5.3 %

Storsäljare som håller måttet, lättdrucken lager med attityd och tydliga humlearomer. Fräschören bjuder gräs och färska örter därtill med rejäl beska och honungskaramell i eftersmaken. Allround till kyckling, fisk och ljust kött, gärna med syrligt i sås och tillbehör.

Nils Oscar God Lager, Sverige
Annons