Hem / Recept / Spaghetti Vongole

Spaghetti Vongole

Betyg: 4.35 av 5
34 röster
40 min
Medel
Från logo Barilla
Annons

En smakfull italiensk klassiker, Spaghetti Vongole! Imponera på dig själv, och en kär vän - bjud på denna lyxiga pasta till alla hjärtans dag.

Nästan rätt? Visa liknande recept

Annons

Ingredienser

4 port
 • 320 g
  Barilla Spaghetti Eko
 • 1 kg
  hjärtmusslor
 • 1 st
  vitlöksklyfta
 • 1 knippe
  persilja
 • olivolja, extra virgin
 • 1 krm
  salt, krydda efter smak
 • 1 krm
  peppar, krydda efter smak
Annons

Gör så här

 1. 1. Kontrollera att musslor inte innehåller sand. Ta bort de som har trasigt skal. Lägg musslorna i ett durkslag och placera över en skål, skölj flera gånger under rinnande vatten.
 2. 2. Blötlägg musslorna i saltat vatten i 2-3 timmar.
 3. 3. Häll lite olivolja i en kastrull tillsammans med en skalad vitlöksklyfta. Stek försiktigt. Häll i musslorna i pannan, täck med lock, använd hög värme så att musslorna öppnar sig. När musslorna öppnat sig, skala hälften av dem och lägg i en skål (behåll vätskan).
 4. 4. Koka upp pastavatten och tillsätt salt. Koka spaghettin men ta av efter att halva tiden har gått. Behåll pastavattnet.
 5. 5. Finhacka persilja, häll lite olivolja och lägg en hel vitlöksklyfta i en stor stekpanna. Filtrera ner vätskan från musslorna och låt tjockna i några minuter.
 6. Fortsättning efter annonsen
 7. 6. Lägg i persiljan och spaghettin. Fortsätt koka spaghetti i pannan tills det mesta vatten försvinner. Blanda de skalade och hela musslor med spaghettin och häll i en slev av pastavattnet.
 8. 7. Lägg till lite extra persilja, samt en nypa peppar. Stäng av värmen och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Betyg: 4.35 av 5 (34 röster)

Frågor, tips och kommentarer

Fler recept inom