Lammrygg i fikon och mynta med getostpotatis

1 röst 16 ingredienser | 45 minuter
Lamm blir allt mer populärt på krogen. Det går att variera och ger många smakupplevelser. Mynta är en klassisk lammkrydda, här med fikon och getost. Hösten bjuder på färska fikon och det härliga fina svenska lammet. Det föredrar vi framför det importerade.

Ingredienser

Köp receptet

Tillagning

  • 1. Bena ur lammryggen. Börja framifrån från insidan så att filéerna håller ihop och stoppa de utskurna innerfiléerna i vecket på kappan där benet suttit. Sen binder man upp den med bomullsgarn så att det blir en fin lammfilérulle.
  • 2. Koka mandelpotatisen, pressa den, tillsätt äggen, potatismjölet, salt, peppar och den tärnade getosten. Gör en rulle av potatisen. Stek lammrullen i låg temperatur i 150 graders ugn till 65 graders innertemperatur. Skiva de färska fikonen och marinera med portvin och hackad mynta.
  • 3. Koka upp lammbuljongen och vispa ned 2 msk smör. Smaksätt med portvin, salt och peppar. Mixa alla ingredienser till glaseringen (torkade fikon, myntablad, äppelcidervinäger, saften från en halv citron och grovmalen svartpeppar) och pensla den på köttet när det kommer ur ugnen. Låt den vila innan den skivas.
  • 4. Skär potatisrullen i skivor och stek dem vackert i gyllene smör. Arrangera potatisen runt lammet garnera lite fint med mynta och skuret fikon.

Receptet är från: