Hem / Recept / Jordgubbs- och rabarbersylt

Jordgubbs- och rabarbersylt

Betyg: 0 av 5
0 röster
Medel
Annons

Program: cooking/kokning short/kort (för rabarbern), jam/marmelad short/kort. Kalorier beräknat per 30 g.

Nästan rätt? Visa liknande recept

Annons

Ingredienser

 • 500 g
  jordgubbar, färska eller frysta
 • 1 st
  vaniljstång, (eller 1 påse vaniljsocker)
 • 500 g
  syltsocker, med tillsatt peltin (el. 1kg strösocker)
 • 500 g
  rabarber

Köksverktyg

 • 1 st
  Autocook
Annons

Gör så här

 1. 1. Skölj rabarbern och skär av båda ändarna (ta bort grova trådar vid behov). Skär rabarbern i 2 cm stora bitar.
 2. 2. Lägg rabarbern i AutoCook-grytan med fyra matskedar vatten. Stäng locket. Ställ in programmet cooking/kokning, välj short/kort och tryck på Start. Öppna locket 5 minuter före tillagningstidens slut och låt koka tills signalen hörs.
 3. 3. Skölj jordgubbarna och rensa bort de gröna stjälkarna. Tina upp frusna jordgubbar i förväg. Grovblanda jordgubbarna och syltsockret (eller vanligt socker) med en mixer och tillsätt rabarbern i AutoCook-grytan. Dela vaniljstången i två delar på längden och skrapa ur fröna med baksidan på en kniv. Tillsätt vaniljfröna och -stången (eller vaniljsockret) till rabarber- och jordgubbsblandningen och rör om.
 4. 4. Ställ in programmet jam/marmelad, välj short/kort (ställ in 15 minuter med timern för varianten med vanligt strösocker) och tryck på Start.
 5. Fortsättning efter annonsen
 6. 5. Låt rabarber- och jordgubbssylten sjuda med öppet lock. Rör om sylten med spateln två minuter före tillagningstidens slut. Ta spateln ur jordgubbs- och rabarbersylten och låt rinna av. Om den sista droppen börjar stelna redan på spateln är sylten klar. I så fall stänger du av programmet och häller sylten i burkar. Om sylten inte geleat sig tillräckligt vid tillagningstidens slut (när signalen hörs) låter du den koka vidare.
 7. 6. Fyll väl rengjorda glasburkar med skruvlock till brädden med den varma blandningen och tillslut locken omedelbart. Låt sylten svalna.

Näringsvärde per portion

energivärde
57
kcal

Vad tyckte du om receptet?

Betyg: 0 av 5 (0 röster)

Frågor, tips och kommentarer

Fler recept med

Fler recept inom