Hem / Recept / Johanna Westmans sötpotatispuré och sötpotatispinnar

Johanna Westmans sötpotatispuré och sötpotatispinnar

Betyg: 4.04 av 5
23 röster
10 min
Medel
Johanna Westman
Recept av Johanna Westman

FRÅN 4–6 MÅNADER Sötpotatis är en favoritgrönsak för bebisar i många delar av världen. Mer näring och vitaminer än i ”vanlig” potatis och mycket sötma och god smak. Krydda gärna med kanel, vitlök eller rosmarin. Recept från Johanna Westmans barnmat - från mos till äta själv

Nästan rätt? Visa liknande recept

Annons

Ingredienser

4 port

Sötpotatis

 • 1 st
  sötpotatis(ar)
 • 2 dl
  vatten
 • 1 msk
  smör

Sötpotatispinnar

 • 1 st
  sötpotatis(ar)
 • 1 msk
  olivolja

Gör så här

Sötpotatis

 1. 1. Skala sötpotatisen och skär den i tärningar. Lägg dem i en kastrull och täck med vatten. Koka eller ångkoka i 5–10 minuter tills potatisen är helt mjuk.
 2. 2. Mixa eller mosa. Späd med kokvatten eller bröstmjölk, mjölkersättning, vanlig mjölk till rätt konsistens. Servera med en klick smör.

Sötpotatispinnar

 1. 3. Sätt ugnen på 225 grader.
 2. 4. Skala potatisen och skär den i stavar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och vänd runt sötpotatisen så den täcks av olja.
 3. Fortsättning efter annonsen
 4. 5. Baka potatisen i mitten av ugnen i 25–30 minuter eller tills den fått fin färg och är helt mjuk i mitten. Blanda gärna om i potatisen då och då.
 5. 6. Låt potatispinnarna svalna lite innan din bebis får äta dem som plockmat. (Du kan också mosa de goda sötpotatispinnarna och får då ett härligt smakrikt mos som passar stora och små.)

Vad tyckte du om receptet?

Betyg: 4.04 av 5 (23 röster)

Frågor, tips och kommentarer

Fler recept inom