Hem / Recept / Ingefärsglacerad, mjukbakad lax

Ingefärsglacerad, mjukbakad lax

Betyg: 0 av 5
0 röster
15 min
Medel
Annons

En lite annorlunda variant på drinktilltugg med pikanta smaker. Lite ovanligt att servera kall ugnsbakad lax men det är garanterat läckert. Hemligheten är att baka laxen i låg värme i ugnen. Den ska vara lite halvrå och nästan krämig i konsistensen. Syltad ingefära brukar gå att hitta i hyllorna med asiatiska varor i affären.

Nästan rätt? Visa liknande recept

Annons

Ingredienser

 • 300 g
  Lax
 • 1/4 burkar
  syltad ingefära
 • salt
 • peppar
Annons

Gör så här

 1. 1. Börja med laxen. Köp gärna en mittbit som är ganska tjock. Börja med att ta bort alla ben och skinnet. Skär även bort det bruna delarna av köttet på skinnsidan, detta kött är missfärgat av blod och blir grå och tråkig vid tillagning. Skär laxen i kuber.
 2. 2. Mixa ingefäran fint i matberedare eller med stavmixer. Om mängden är för liten går det kanske lättare att bara hacka ingefäran ordentligt med en vanlig kniv.
 3. 3. Salta och peppra laxen, bred ett lager mixad ingefära över, sätt på plåt med bakpapper och sätt in i ugn. Temperaturen ska vara cirka 75 grader och laxen ska stå inne cirka 25 minuter. Den ska nästan kännas lite rå men ändå koagulerad när den är färdig. Låt laxen svalna och servera
 4. Annons

Vad tyckte du om receptet?

Betyg: 0 av 5 (0 röster)

Frågor, tips och kommentarer