Hem / Recept / Ice pops med lakrits och körsbär

Ice pops med lakrits och körsbär

Betyg: 4 av 5
1 röst
14 tim
Medel
Annons

Varför inte servera dessa glasspinnar som en dessert? Gärna med isade bär till. Recept från boken ”Lakrits: godis, bakverk, desserter, mat & dryck” av Elisabeth Johansson, Bonnier Fakta.

Nästan rätt? Visa liknande recept

Annons

Ingredienser

6 port
 • 1/2 st
  vaniljstång
 • 2 dl
  mjölk, 3%
 • 1.5 dl
  vispgrädde
 • 3 st
  äggula(or)
 • 1 dl
  strösocker
 • 2 tsk
  lakritsgranulat, el. 3 tsk lakritspulver
 • 1.5 dl
  körsbärspuré, el. svartvinbärspuré, (mixade och passerade bär)
 • 6 st
  lakritsrötter, el. glasspinnar i trä
Annons

Gör så här

 1. 1. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en tjockbottnad kastrull tillsammans med mjölk och grädde. Koka upp under omrörning och dra sedan av kastrullen från plattan.
 2. 2. Vispa äggulor, socker och lakritsgranulat till ett luftigt skum. Häll i den varma gräddmjölken och vispa ihop till en jämn smet. Häll tillbaka smeten i kastrullen och värm under omrörning upp den till 85 grader, eller tills den börjar tjockna.
 3. 3. Sila ner smeten i en bunke och kyl den i ett kallvattenbad. Låt bunken stå i kylen tills glassmassan är riktigt kall. Tillsätt bärpurén, men spara ett par matskedar till glassformarna.
 4. 4. Kör massan i glassmaskin tills den har fått en tjock och krämig konsistens (20 –30 minuter). Häll massan i en engångsspritspåse och spritsa ner den i glassformar. Varva med några droppar av purén så att glassarna blir fint marmorerade.
 5. 5. Sätt en lakritsrot eller glasspinne I varje och låt formarna stå i frysen over natten, eller tills de ska serveras längre fram.
 6. Fortsättning efter annonsen
 7. 6. Skölj hastigt formarna i ljummet vatten och lossa glassarna. Servera direkt eller lägg dem på en liten bricka täckt med plastfolie och låt dem stå i frysen i ytterligare cirka 1 timme. tips!
 8. 7. Snyggt isade bär får man enkelt genom att frysa in bären utströdda på en bricka.

Vad tyckte du om receptet?

Betyg: 4 av 5 (1 röst)

Frågor, tips och kommentarer