En ganska äkta Bolognese (Köttfärssås)

480 röster 21 ingredienser | 5 timmar
Det finns inget originalrecept på Ragù Bolognese som betyder köttragù från Bologna. Men detta är väl ungefär som en ganska äkta ska se ut enligt Italienarna i Bolognia. Sen i Italien finns det heller inget som heter Spagetti Bolognese, utan där äter man såsen med Tagliatelli helst. Buon appetito!

Ingredienser

Steg 1

Steg 2

Steg 3

Köp receptet

Tillagning

  • 1. Fräs grönsakerna i lite smör och olja för sig till de blivit mjuka och lägg åt sidan. Stek därefter köttfärsen med bacon och kryddor. Gärna i omgångar så det inte blir en massa vätska så den blir kokt. Häll ur tillsammans med grönsakerna.
  • 2. Lägg i tomatpuren och stek den lite vilket gör smaken rundare och mildare. Häll därefter i sojasåsen och rödvinet och lös upp det goda bruna som är kvar efter köttfärsen och koka ner det tills det blir en smet. Häll sedan i köttfärsen och grönsaker mm. och blanda runt.
  • 3. Öppna tomatburkarna och ta en sax och klipp sönder tomaterna direkt i burken. Det går att använda krossade tomater med, men de hela tomaterna är ofta godare. Häll i tomaterna, buljongen och resterande ingredienser.
  • 4. Smaka gärna såsen när den börjat koka så du kan jämföra och se den stora skillnaden efter långkoket. Låt sedan såsen stå och småputtra i 3-5 timmar under lock. Fyll på med mer vätska när det behövs.
  • 5. När såsen är färdig smakar du av med lite socker och vinäger för mer syra om så önskas.

    Här hittar du Tastelines enkla recept på spaghetti med köttfärssås!