Hem / Inspiration / Vegetariskt / Vegetarisk pasta – med fokus på lättlagad EKO
lättlagad vegopasta toppbild barilla 1240
Foto: Kerstin Eriksson

Vegetarisk pasta – med fokus på lättlagad EKO

Publicerad den

Ekologisk mat och ekologiska produkter är lättare än någonsin att få tag på! Fler och fler blir medvetna om de positiva effekterna av ekologisk kosthållning, och strävar efter ett giftfritt kök. Vegetarisk kost innebär ytterligare en positiv inverkan på miljön, och självklart hälsan! I jämförelse med kött och fisk har spannmålsprodukter som pasta, bröd och gryn en låg miljöpåverkan. I denna artikel delar vi med oss av tips och recept för lättlagade vegetariska middagar med fokus på EKO. Källa: Livsmedelsverket Text: Kerstin Eriksson I samarbete med Barilla

Annons

Helt eko(logiskt)!

Ekologiska odlingar ger mindre utsläpp av miljögifter, och har alltså en lägre miljöpåverkan än andra odlingar. Du undviker även rester av bekämpningsmedel i din mat, vilket självklart är positivt för hälsan!

Vegetariska middagar med pasta är både billiga att laga och ofta lätta att laga! Spenat och grädde är en självklar smakkombination för många, och stekt halloumi ger en härlig sälta till vego-rätter.

Satsa på mer ekologiskt i köket, på detta sätt stärker du inte bara din egen hälsa utan även djur, natur och även odlarna!

pasta

Koka pasta miljövänligt

Ett enkelt sätt att implementera miljötänk och hållbarhet i köket är att koka pasta på ett miljövänligt sätt.

Tänk utanför boxen och nyttja till exempel det kokade vattnet till att blöta upp intorkad disk eller en gryta som ska diskas!

koka pasta, gryta

Låt inte heller värmen gå till spillo, sätt proppen i diskhon när du häller av pastan och låt värmen värma upp bostaden.

Annons