Hem / Inspiration / Nyheter / Följ med Tasteline på Pasta-VM i Italien!

Följ med Tasteline på Pasta-VM i Italien!

Publicerad den

För andra året i rad är Tasteline på plats i Italien för att följa 6:e upplagan av Barillas pasta-VM. Mari Bergman och Anna Wikner är redo för att uppdatera om allt spännande som händer under veckan. Tävlingen kommer att pågå mellan 27-29 september med start i Milano. 20 unga talanger och etablerade kockar från hela världen tävlar om en finalplats som går av stapeln i Parma, där även hjärtat av Academia Barilla är beläget. Följ oss på sociala medier under veckan för liveuppdateringar och härlig matinspiration direkt från Italien. #Tasteline #PastaWorldChampionship #PassionForPasta Text & foto: Mari Bergman & Anna Wikner

Annons

…Och vinnaren är…

Idag var vi på plats på den stora finalen i Barilla Pasta World Championship 2017 och såg de tre finalisterna laga sina signaturrätter live på scen.

Arenan är mer intim än där uttagningen av semifinalisterna utsågs, nu är det bara en kock i taget som lagar. Nu kan juryn verkligen fokusera på hur finalisterna jobbar i köket och tekniker de använder sig av.

Det var en härlig stämning inne på Barilla Academia Center där tävlingen ägde rum. Nervösa och glada kockar blandat med en förväntansfull jury och publik

pasta vm

Finalisterna var:

Accursio Lota, USA, kock på ”Solare restaurant” i San Diego och har bland annat lagat mat åt Barack Obama. Han lagade sin signaturrätt skaldjurscarbonara med exklusiva råvaror som störkaviar och pilgrimsmusslor.

Han kändes självsäker och stadig på handen under de 30 minuter han hade på sig att tillreda anrättningen.

Accursio Lota, pasta vm
skaldjurscarbonara pasta vm

Yuge Keitas, Japan, kock på ”Quintocanto” i Osaka, lagade en pasta med linser och variation av scampiräkor. Köket hölls kliniskt rent från start till slut och hans öga för detaljer är imponerande.

Han la god tid på att se till att presentationen av rätten var perfekt. Denna hade vi verkligen velat prova!

Yuge Keitas pasta vm
pasta med linser och variation av scampiräkor. pasta vm

Omri Cohen, Israel, kock på ”Royal Beach Hotel” i Tel Aviv, lagade en pasta med ångad grouper (havsabborre) och romesco. Omri log ofta under hans 30 minuter och det syntes verkligen att han stormtrivdes i miljön.

Omri Cohen, psta vm
pasta med ångad grouper pasta vm

Vi kan nu säga stort grattis till Accursio Lota som tog hem den eftertraktade titeln!

Accursio Lota, pasta vm

Det har varit tre fantastiska dagar med många spännande möten och kockar från hela världen som delar ett och samma intresse; passionen för det Italienska köket.

Arrivederci/ Mari & Anna!

Finalen!

Nu är semifinalen i pasta-VM klar och vi kan presentera de 3 finalisterna i Barilla Pasta World Championship!
-Accursio Lota, USA

-Omri Cohen, Israel

-Yuge Keitas, Japan

finalister pasta vm
pasta VM

Vi hade turen att få testa Omri Cohens tolkning av Pasta al Pomodoro som hade en härlig sting av chili och överraskade med smaken av thaibasilika.

Pasta al Pomodoro , pasta VM

Yuge Keitas var den kock som stack ut mest med både sin tolkning och presentation av den klassiska rätten, pastan kokades direkt i tomatvatten och serverades i japansk manér.

Stort grattis och lycka till i finalen som i morgon går av stapeln i Parma på Academia Barilla där de återigen ska laga sina signaturrätter. I denna omgång är förväntningarna från juryn extra höga.

 

 

Gårdagen bjöd på en spektakulär galakväll…

Gårdagen bjöd på en spektakulär galakväll inne på kulturmuseet Mudec där vi fick avnjuta en fantastisk 7 rätters middag signerad Enrico Bartolini.

pasta vm, dukning
pasta vm

Nu är vi tillbaka på plats inne i tävlingsarenan. Vår svenska kock Massimiliano Salzano gick tyvärr inte vidare till semifinalen men han gjorde en fantastisk insats!

De 10 semifinalisterna är i full gång med att tillaga sina tolkningar av spaghetti al pomodoro. Spänningen är på topp och man kan känna tävlingsnerverna i luften. Nedan hittar du pastarecept både för vardag och fest.

Arrivederci/ Mari och Anna!

https://www.tasteline.com/inspiration/folj-med-tasteline-pa-pasta-vm-i-italien/

pasta vm

Första dagen

Dagen har bjudit på en fantastisk start! De tävlande och vår svenska kock imponerade med sina signaturrätter.

Massimiliano Salzano bjöd den prominenta juryn på sin signaturrätt ”Sfizio di Mare” Lasagne som även vi fick äran att provsmaka.

pasta vm

Grattis till de 10 semifinalisterna som i morgon tävlar med att göra sin egen nytolkning av Italiens klassiker: Spaghetti al pomodoro (spaghetti med tomatsås).

Vi ser fram emot att följa de taggade semifinalisterna under morgondagen. Nu till hotellet för att svida om för galamiddag tillagad av Enrico Bartolini som har tilldelats två stjärnor i den prestigefyllda Guide Michelin för sin restaurang Enrico Bartolini al Mudec. Matentusiaster som vi båda är, är peppen total​.

Uppladdning!

Nu är vi framme i Milano för Barillas stora Pasta-VM! Vi rapporterar direkt på plats. Följ oss här på Tastelines hemsida, facebook och instagram för senaste nytt. Det blir en härlig vecka fylld av italiensk matinspiration. I år deltar en tävlande kock från Sverige.

Låt oss presentera Massimiliano Salzano från Onyxen hotell i Göteborg. Vi önskar honom all lycka till i tävlingen och ser fram emot första tävlingsmomentet som startar nu, där de tävlande ska laga upp sina signaturrätter.

Annons