Hem / Inspiration / Kändiskockar / Sveriges mästerkock 2021
Foto: Frida Wismar

Sveriges mästerkock 2021

Publicerad den

Christin Kashou kammade hem segern i finalen av Sveriges mästerkock 2021! Med sin kokbok "Mina asiatiska favoritrecept" (Bonnier Fakta) vill hon dela med sig av kärleken till det ostasiatiska köket och dess enastående matkultur. Här delar hon med sig av tre fantastiska recept från boken. Text: Kerstin Eriksson

Annons

Mat och matlagning har alltid varit en stor och central del av Christins liv, och just Ostasien är en matmetropol som hon brinner lite extra för. I sin bok ”Mina asiatiska favoritrecept” tar hon läsaren på en kulinarisk resa genom bland annat Vietnam, Kina och Japan. I boken hittar du recept på allt från fermenterade grönsaker till läckra dumplings och heta soppor.

Prova på ett av Christins recept, varför inte imponera med yuzuglassen som hon serverade i finalen?

  1. Vilket är ditt första (eller största) matminne från dina besök i Ostasien?
    Mitt första matminne är från just Shanghai i Kina där jag tillsammans med min pappa åt massvis med olika sorters dumplings. Det var även där som jag introducerades till Xiao Long Bao som jag lagade i programmet, även kallat soup dumplings.
  2. Vem inspirerar dig när det gäller matlagning?
    Det finns otroligt många recept- och matkreatörer som dagligen inspirerar mig. En favorit som introducerat och lärt mig mycket om just japansk mat är Tim Anderson. I övrigt älskar jag att ta inspiration från restaurangbesök och att inspireras av råvaror i välsorterade livsmedelsbutiker.
  3. Alla har vi favoriter i köket, vad klarar du dig inte utan när du lagar mat?
    Chiliflakes eller någon annan form av hetta såsom hot sauce eller gochujang (koreansk chilipasta) är något jag alltid har hemma i skafferiet. Och nudlar!!
Annons