Hem / Inspiration / I säsong / Höst / Från skott till stek

Från skott till stek

Publicerad den

Fredrik Lundberg, Kristin Johansson och Charlie Bennet är trion bakom höstens spännande och inspirerande viltkokbok ”Från skott till stek” som är fylld av härliga recept och intressanta fakta om vad som egentligen händer efter att djuret har fällts.

Annons

”Från skott till stek” tar vid där Fredrik Lundberg och Charlie Bennets förra bok ”Happy Hunting” avslutades, nämligen med skottet, då halva grejen med att jaga faktiskt återstår.

Boken ger oss svar på frågor som; hur tar man hand om djuret? Hur förvarar man det? Hur styckar man det? Och, vad kan man laga?

Kristin Johansson står bakom recepten och har tagit fram cirka 50 inspirerande rätter som passar såväl den inbitne viltälskaren som den som precis börjat prova sig fram i köket. Det genomgående temat är att råvarorna får stå i fokus och att köttet tas om hand på bästa sätt. Med Kristin Johanssons recept får vi lära oss att laga vilt på ett modernt sätt samtidigt som vi får ta del av en och annan klassiker i ny tappning.

Boken innehåller förutom recept och fakta, även intervjuer med några av de kända kockarna i Kockjaktlaget, bland andra Danyel Couet och Filip Fastén. Intresset för klimatsmarta matval och lokala råvaror blir allt större vilket gör att boken känns extra intressant just nu. ”Från skott till stek” ger dig allt du behöver veta och allt du inte visste att du ville veta om vilt.

”Från skott till stek” är skriven av Fredrik Lundberg, Charlie Bennet och Kristin Johansson och ges ut av Norstedts förlag. Boken är fotograferad av Charlie Bennet.

Annons