Hem / Inspiration / Fest / Så dukar du upp vårbuffén
blomkålsbulgur, duka, fest

Så dukar du upp vårbuffén

Publicerad den

Gör något speciellt av buffén - varför inte låta gästerna ta maten från ett bord inspirerat av trollsagor? Catharina Lindeber-Bernhardsson dukar upp till fest! Text: Alice Brax Foto: Jonas Melcherson, Tasteline

Annons

Catharinas spektakulära buffébord liknar en trollskog. I den gröna mossan som täcker bordet sticker det upp små blommor. Uppläggningsfaten med mat ställs direkt på mossan.

vårdukning1

Dekorera ett ljus genom att klippa till sparris eller kvistar av rosmarin och fästa dem med ett band runt ljuset.

Rädisor blir en ätbar dekoration. Placera en knippa i en terrakottakruka och låt gästerna äta av dem.

vårdukning3

En urgröpt savoykål blir en vacker skål som kan fyllas med jordgubbar.

vårdukning4

Gör hål i mossan och stick ner små margeritplantor. Det ser ut som om de växt upp ur mossan. Små plantor hittar du enklast på en handelsträdgård. Ett annat alternativ är att skära av blommor från en stor planta och sticka ner i fuktig oasis.

vårdukning5

Den flätade brödkorgen får en somrig känsla invirad i hängbjörkkvistar. Fäst kvistarna genom att väva in ändarna i korgen.

vårdukning6

Uppläggningsfaten med mat ställs direkt på mossan. Fat från Orrefors, design: Ingegerd Råman och från Jelly Bean, Design Ingela Benson

bönsallad

Binda ett snöre runt ett knippe lök och få till en vacker och naturlig bordsdekoration. Skål från Kosta Boda. Design: Olle Brozén.

vårdukning8

Alla gästerna kan äta i sin egen takt när även desserten får plats på buffén.

vårdukning9
Annons