Hem / Inspiration / Fest / Enkla förrätter med pilgrimsmussla
Foto: Jurek Holzer

Enkla förrätter med pilgrimsmussla

Publicerad den

Pilgrimsmusslor, eller kammusslor som det också kallas, är den perfekta huvudråvaran till förrätten. Det är enkelt att laga, blir väldigt gott och dessutom känns det lite extra lyxigt! Pilgrimsmusslor på tallriken och ett glas champagne i glaset, kan det bli bättre? Text: Frida Ojala

Annons

Att tillaga pilgrimsmusslor är inte alls svårt, men det måste göras på rätt sätt för att den ska behålla sin härligt lena och mjuka konsistens. Det viktiga är helt enkelt att inte tillaga den för länge, då det kommer kännas som att tugga på en studsboll. 

Du bör också skära bort muskeln som sitter på sidan av musslan innan du tillagar den (om den inte redan är borttagen), då den inte är speciellt trevlig att tugga på.

Det finns flera olika sätt du kan tillaga dina pilgrimsmusslor på. Du kan servera den som ceviche eller sashimi. Du kan också steka i smör eller grilla dina pilgrimsmusslor (men inte för länge!). Servera dem i all sin lyxiga enkelhet med lite löjrom och sparris eller matcha ihop med mango, chili och lime. Pilgrimsmusslor har en väldigt enkel men god smak, så tänk på att inte servera med alltför smakrika komponenter som kan ta över smaken från den härliga musslan – den bör ändå stå i centrum. 

Här nedan har vi listat några av våra favoritrecept med pilgrimsmussla som passar utmärkt att servera som förrätt!

Annons