Hem / Inspiration / Dryck / Vin / Budgetbubblor till nyårsskålen
bubbel

Budgetbubblor till nyårsskålen

Publicerad den

Du behöver inte ruinera dig för att få lyxkänsla i glaset till nyår! Här är ett par perfekta mousserande viner från 125 kr, väl värda att skåla in det nya året med.

Annons

Nyårsskålen står sig bra med ”vanligt” mousserande vin. Champagne för dyra slantar dricker vi hellre till själva nyårsmiddagen. Det är inte många som har alla sinnen på topp vid midnatt, utomhus i snöglopp och kyla där fokus dessutom ligger på att fira in det nya året under färgsprakande fyrverkerier. Just då struntar vi i att sniffa, känna och tycka till om vinet i glaset… men gott ska det såklart vara! Här kommer tips på bästa köp.

Ferrari Brut

Italien, 7721
165 kr, 750 ml

Lyxigt bubbel från Trentino-Alto Adige som ligger allra längst norrut i landet. Chardonnay till hundra procent ger god kvalitet med toner av äpplen, rostad brioche och grapefrukt som lyfts av frisk syra. Toppen att fira in det nya året med!

Ferrari Brut

Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé Brut

Frankrike, 7781
129 kr, 750 ml

Rosa bubblor till nyårsfesten! Bourgogne är ursprunget för detta härliga vin med aromatisk doft och smak som fylls av eleganta, friska inslag av blommor, citrus och röda vinbär. Gjort av druvorna pinot noir och gamay.

Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé Brut

Gardo & Morris Brut Rosé

Nya Zeeland, 7732
125 kr, 750 ml

Gott köp! Druvblandat mousserande av pinot noir och chardonnay som bjuder krispig syra, mineralitet, krita, färska örter och lime i karaktären. Passar utmärkt som nyårsskål, gärna i sällskap av glada vänner och salta snacks.

Gardo & Morris Brut Rosé
Annons