Hem / Inspiration / Dryck / Starka drycker / Bästa snapsen till kräftorna

Bästa snapsen till kräftorna

Publicerad den

Kräftskiva är svensk måltidstradition och till buffén finns vissa måsten. Såsom det kryddade brännvinet, denna ursvenska måltidsdryck som i måttlig mängd förhöjer smaken av kräftan och alla dess tillbehör. Och vi väljer det bästa av snapsar, kryddade med allt från dill och anis till fänkål och kummin. Vi serverar snapsen rejält sval och njuter den i små klunkar till skönsjungande snapssång.

Annons

Pors

Nr. 136. 321kr, 500 ml

Lyxig snaps i den kryddigare stilen, rikliga toner av pors kantas av bittersöta och lite blommiga inslag. Pors förmåga att förhöja smakerna i allt från skaldjur till asiatiska kryddningar gör detta till den perfekta snapsen på kräftbordet.

Pors

OP Anderson Aquavit

Nr. 42. 269 kr, 700 ml

Klassiker tillverkad av ekologiskt odlade råvaror, denna gång är det fänkål, kummin och anis som efter 8 månader i ekfat blir till balanserat och stiltypiskt. Vi dricker gärna Sveriges äldsta akvavit till kräftorna, särskilt om det serveras kumminknäck och kryddost vid sidan.

OP Anderson Aquavit

Skåne Akvavit

Nr. 84. 239 kr, 700 ml

Samma kryddning som i OP Anderson men betydligt mildare i smaken. Med andra ord finstämda toner av anis, kummin och fänkål som blir till friskt, lättgillat och användbart. Ett säkert kort till kräftorna, Skåne uppskattas av många!

Skåne Akvavit

Svensk Aquavit Ekologisk

Nr. 123. 193 kr, 500 ml

Ännu en snaps tillverkad av ekologiska råvaror, denna gång kryddad med kummin, dill, koriander och citrus i fruktig tappning. Servera gärna något friskt bland tillbehören, grönsaker med vinägrett eller syrlig dip till kräftorna. Ett tips är att njuta denna nyhet riktigt sval.

Svensk Aquavit Ekologisk

Västkustsnaps

Nr. 293. 249 kr, 500 ml

Kryddad med slånbär, björnbär och nypon – en snaps som bjuder finstämda, bäriga inslag med uns av sötma och lång eftersmak. Vi gillar den lite udda stilen och dricker den gärna till kräftorna, servera något fruktigt på bordet, exempelvis nyponmarmelad till den lagrade hårdosten.

Västkustsnaps

Östgöta Sädesbrännvin

Nr. 16. 219 kr, 500 ml

Brännvin smaksatt med ekfatslagrat destillat av kornmalt, russin och honung som bjuder härliga toner av torkad frukt, viss sötma och kryddig eftersmak. Denna snaps har gamla anor, 1864 lanserades den för första gången och receptet är sig likt. Väl kyld till klassiskt kräftbord är Östgöta en av våra favoriter!

Östgöta Sädes Brännvin

Gammal Norrlands

Nr. 262. 209 kr, 500 ml

Fyllig men ändå mild i smaken, denna snaps är kryddad med kummin, anis och fänkål därtill med inslag av sherry. En klassiker som hör hemma i den svenska mattraditionen, oavsett det vankas smörgåsbord eller kräftskiva. Addera något rökigt till buffén, såsom rökt lax för bästa kombination.

Gammal Norrlands

Hallands Fläder

Nr. 7. 249 kr, 700 ml

Hallands Fläder är ung i snapsfamiljen, den lanserades i mitten av 1980-talet och är uppskattad för sin finstämda och blommiga karaktär. Kryddad med fläder som blir till friskt och törstsläckande därtill gott i kombination med skaldjur och inlagda fiskar. Ett måste bland dryckerna på kräftskivan!

Hallands Fläder
Annons