Hem / Inspiration / Dryck / Öl / Öl till musslor

Öl till musslor

Publicerad den

Att dricka öl till musslor är klassiskt, först att koka i och sedan dricka till. Gärna samma öl i tillagning som i måltid, förslagsvis en mustig stout för er som önskar kraftigare smaker. Eller fruktigt veteöl som lägger sig som en smekning i munnen. Variera med lager och ale, spännande öl från något av de otaliga bryggerier som ”poppat” upp de senaste åren. Systembolaget har numera ett imponerande sortiment av god öl, så det är bara att välja och vraka bland brygd i butelj.

Annons

BrewDog Trashy Blonde, Storbritannien
11581, 19.90 kr, 330 ml

Ekologiskt öl från trendiga Brewdog, ett skotskt bryggeri som förser oss med mängder av gott. Tydligt av humle och malt kantas av persika, honungskaramell och pomerans. Brödighet dröjer sig kvar i avslutningen. Bra köp!

BrewDog Trashy Blonde

Grannen Ale, Sverige
30004, 42.90 kr, 500 ml

Snyggt buteljerad ale från Vara, läckert och smakrikt med inslag av rostat bröd, mango och fruktkaramell. Friskt och örtigt med bra struktur och aromatisk eftersmak. Utmärkt till musselrätter med syrligt bland tillbehören. Finns i fåtalet utvalda butiker.

Grannen Ale

Samuel Adams Boston Lager, USA
1546, 17.90 kr, 355 ml

Ett lättgillat öl – smakrikt med finess. Tydligt av humle och blommor kantas av söta honungskarameller och körvel. Pomerans och vaniljkola blir till balanserade efterdyningar. Gott till pasta med musslor och rostad vitlök.

Samuel Adams Boston Lager

Sigtuna Organic Ale, Sverige
1547, 19.90 kr, 330 ml

Favorit bland ekoöl, den fruktdrivna framtoningen bjuder massor av söta persikor, lime och knäck därtill med gröna inslag. Ett friskt alternativ till vitvinskokta musslor, gärna med gott bröd vid sidan.

Sigtuna Organic Ale

Paulaner Hefe-Weissbier, Tyskland
1557, 23.50 kr, 500 ml

Riktigt gott till musslor, både att koka i och att dricka till. Detta fruktdrivna veteöl är läckert av nektarin, tuttifrutti och jäst med kryddig eftersmak och rundad syra.

Paulaner Hefe-Weissbier

Wisby Weisse, Sverige
1459, 24.90 kr, 500 ml

I Visby bryggs detta välgjorda veteöl med balanserade toner av frukt, bröd och syra. Citrus, färska aprikoser och torkade kryddor mynnar ut i brödigt avslut. Jästfällning gör ölet grumligt, om än påverkar det inte smaken.

Oppigårds Thurbo Stout, Sverige
89688, 28.90 kr, 330 ml

Nu till en riktig klassiker, stout och musslor är mustig kombination. Tydligt av malt samsas med sirapslimpa, lakrits, pomerans och rostade kaffebönor. Koka gärna musslorna i stout, rätten blir då tillräckligt smakrik för att möta maltiga toner i glaset.

Annons