Hem / Inspiration / Dryck / Öl / Bästa ölen till kräftskivan
Foto: Nurlan Emir

Bästa ölen till kräftskivan

Publicerad den

Det är dags att sörpla kräftor. Allra bäst är förstås om de är fiskade i närliggande vatten och kokta i riklig sälta med mängder av krondill i grytan hemma på spisen. Mums! En delikatess i augusti om du frågar oss. Något vi längtar efter, och även om vi älskar goda viner så häller vi mer än gärna upp en välkyld, god öl i glaset när det vankas kräftskiva!

Annons

Weihenstephaner Kristall Weissbier, Weihenstephan, Tyskland

1512, 31,20 kr, 5.4%, 500 ml

Snäll och läskande veteöl med citruskänsla passar fint till kräftor med milda tillbehör. Charmerande i sin helhet med mjuk, lite blommig, gräddig förnimmelse och framträdande humle.

Weihenstephaner Kristall Weissbier, Weihenstephan

Melleruds Utmärkta Pilsner, Sverige

1253, 15.90 kr, 4.5 %, 330 ml

Sommarnyhet på Systembolaget i fin form. Funkar utmärkt att sippa på både med och utan mat. Brödiga toner samsas med gul frukt och lätt honungskänsla. Bra köp!

Brewdog Punk IPA, Storbritannien

89892, 22.90 kr, 5.4 %, 330 ml

Burköl är ett säkert kort när det vankas kräftskiva på klippor och bryggor. Här med sötaktig frukt av persika och aprikos med lätt blommig, aromatisk känsla. Påtaglig beska i avslutningen.

Brewdog Punk IPA

Duvel, Belgien

1654, 28.90 kr, 8.5%, 330 ml

En favorit i repris. Häll gärna upp i stor kupa, då kommer härliga Duvel till sin rätt med fruktstinn karaktär där toner av örter, citrus och bivax dyker upp. Ofiltrerad. Kan vara läge att hoppa över snapsen med tanke på ölens alkoholhalt.

Duvel

Sleepy Bull Dog Pale Ale, Sverige

89923, 18.90 kr, 4.8 %, 330 ml

Gott från Gotlands Bryggeri. Bärnstensfärgad med hygglig smakrikedom där maltrostade toner med tydlig fruktighet bjuder upp till fest. Markerad beska ramar in den goda helheten.

Sleepy Bull Dog Pale Ale
Annons