Hem / Inspiration / Dryck / Öl / Godaste sommarlagern

Godaste sommarlagern

Publicerad den

Den underjästa lagerölen är ofta lätt att tycka om, men smakrikedomen kan variera kraftigt. Ta hjälp av våra experters tips för att hitta din favorit.

Annons

Den ljuva sommaren får oss att längta till läskande, välkyld öl. Den underjästa lagerölen hör ju som bekant till det mer lättdruckna släktet av öltyper även om smakrikedomen såklart varierar ölsorterna emellan. Några av våra favoriter i sommar är följande:

Mikkeller American Dream, Belgien

1282, 20.90 kr, 4.6 %, 330 ml

Välgjord och god lageröl med sammansatt, härligt fruktig karaktär där inslag av aprikos, bröd och citrusfrukt påminner tillsammans med väl markerad beska. Gärna till ljust kött från grillen.

Mikkeller American Dream, Belgien

Nils Oscar God Lager, Sverige

1305, 19.90 kr, 5.3 %, 330 ml

God storsäljare i lättdrucken tappning, dock med attityd och tydliga humlearomer. Fräschören bjuder gräs och färska örter därtill med rejäl beska och honungskaramell i eftersmaken.

Nils Oscar God Lager, Sverige

Samuel Adams Boston Lager, USA

1546, 17.90 kr, 4.7 %, 355 ml

Smakrik lager som passar fint till husmanskost eller kött från grillen. Karaktären är inbjudande i maltig, lite blommig stil med toner av honung, bröd och knäck om vartannat.

Samuel Adams Boston Lager, USA

Wisby Pils, Sverige

1570, 19.90 kr, 5 %, 330 ml

Suveränt god pilsner bryggd på Gotland passar som handen i handsken till sill och annat gott i sommar. Medelfyllig i stilen med läcker maltighet, frukt, örter och citrus.

Wisby Pils, Sverige

Sol, Mexico

1520, 15.90 kr, 4.5 %, 330 ml

Sommar och sol, här har vi ölen som släcker törsten. Tryck gärna ner en klyfta färsk lime för ännu större fräschör. Sol är helt klart lättdrucken med inslag av citrusfrukt och ljust bröd.

Sol, Mexico
Annons