Hem / Inspiration / Dryck / Drinkar / Våra bästa tips i glöggtider
slånbärsglögg
Foto: Karoline Jönsson

Våra bästa tips i glöggtider

Publicerad den

Variationen av glöggsorter på Systembolaget är stor, allt från klassisk vinglögg och starkvinsglögg till spetsade varianter och smaksättningar av de mest udda slagen. Vi hissar och dissar, favoriter blandas med riktiga bottennapp och säkra kort tar täten bland favoriterna. Drick glöggen varm eller kall, med eller utan mandel och russin men gärna men något gott vid sidan!

Annons

Dufvenkrooks Vinglögg

76184, 79 kr, 10 %, 750 ml

Högt betyg för traditionellt recept med korinter, russin, kardemumma och kanel i trevlig balans. Blåbär samsas med mynta som blir till sötmoget och riktigt läckert. En favorit bland alla glöggsorter!

Dufvenkrooks Vinglögg

Blossa Starkvinsglögg Röd

8505, 99 kr, 15 %, 750 ml

Vi älskar denna trotjänare! Högsta betyg för fyllig helhet med klassiska julkryddor och frukter i fokus. Kryddigt av fikon, blå plommon, granskott och choklad kantas av kardemumma och nejlika. Säkert kort för den traditionelle glöggdrickaren.

Blossa Starkvinsglögg Röd

Blossa Starkvinsglögg Vit

96519, 99 kr, 15 %, 750 ml

Annorlunda och välgjort, vi dricker den vita glöggen kall med is och lime, som aperitif eller varm med russin och mandel. Rejäla mängder russin, apelsinskal och tallbarr blir till upplevelse i balans. Ett udda och bra köp bland klassisk glögg!

Blossa Starkvinsglögg Vit

Tegnér & Son Wilckens Fat Starkvinsglögg

96002, 99 kr, 14.5 %, 750 ml

Ultrasöta toner kantas av lakrits, kanel, kardemumma och kryddnejlika, en stil som blir till gott och lite annorlunda i glöggfloran. Inslag av enbär och pomerans blir till smakrikt avslut.

Tegnér & Son Wilckens Fat Starkvinsglögg

Blossa Trestjärnig Glögg Silver

96518, 119 kr, 21 %, 500 ml

Vår givna favorit. Högsta betyg får denna eldiga läckerbit för balanserade toner av arrak, pomerans, dadlar, nougat och mjölkchoklad med finstämd lime i eftersmaken. Alkoholstarkt och lyxigt, utan tvekan vårt bästa köp!

Grythyttan Skogsglögg

96460, 99 kr, 15 %, 750 ml

Trotjänare som håller måttet, full pott i betyg börjar bli en vana för Grythyttans storhet. Lingon och blåbär samsas med klassiska glöggkryddor därtill mossa, tallbarr och stor fräschör. Vi ger tummen upp för läcker helhet och särprägel i glöggutbudet.

Grythyttan Skogsglögg
Annons