Hem / Inspiration / Bakning / Så gör du cupcakes
Chokladcupcakes med vanilj-citronfrosting

Så gör du cupcakes

Publicerad den

Cupcakes är perfekt när du bara vill ha en liten tårta eller när du vill att alla gäster ska få sin egen vackert dekorerade tårtbit. Anna Steepler har bakat cupcakes till årets alla högtider. – Jag skulle gärna baka en cupecake för varje dag på året, men jag har börjat med några av mina favoritdagar. Text: Anna Steepler, frilans Foto: Katja Kristoferson

Annons
bokstavscupcake

Bokstavskaka: Bred vitfärgadfrosting över en muffins. Kavla ut marsipan och skär ut första bokstaven i födelsedagsbarnets namn. Dekorera med färgglatt godis.

Det lilla födelsedagsbarnet: Bred frosting över en muffins. Täck hela toppen med olikfärgade dragéer.

Alla hjärtans dag 1: Bred grönfärgadfrosting över en muffins. Strö på pärlströssel och dekorera med ett godishjärta.

allahjärtanscupcake2

Alla hjärtans dag 2: Bred grönfärgad frosting över en muffins. Strö på pärlströssel. Kavla ut rosafärgad marsipan eller köp ett färdigt marsipanlock. Ta ut hjärtan med hjälp av ett pepparkaksmått. Placera dem runt om på muffinsen.

födelsedagscupcake2

Det lite äldre födelsedagsbarnet:
Kavla ut grönfärgad marsipan eller köp ett färdigt marsipanlock. Skär ut en lagom stor cirkel med hjälp av ett vattenglas. Lägg marsipanlocket över din muffin. Spritsa frosting runt om och på födelsedagsljuset. Strö över kokos. Lima fast pärlströssel med hjälp av frosting eller kristyr och knyt en rosett runtom kakan.

morsdagscupcake

Mors dag: Kavla ut rosafärgad marsipan eller köp ett färdigt marsipanlock. Skär ut en lagom stor cirkel med hjälp av ett vattenglas. Lägg marsipanlocket över din muffin. Spritsa frosting runt om och på födelsedagsljuset. Strö över pärlströssel. Lima fast hjärtan med hjälp av frosting och knyt en rosett runtom kakan.

StPatrickscupcake

St Patrick’s day: Bred frosting över en muffins. Skär ut ett klöverblad i grön marsipan, lägg den på frostingen och spritsa gelé runt om.

studentcupcake

Studenten: Bred grönfärgad frosting över en muffin. Blanda karamellfärg  med en msk vatten. Bland med 1 dl kokos och rör om ordentligt. Strö kokos över toppingen och dekorera med en studentmössa och en flagga.

Finlandscupcake

Finland: Bred frosting över en muffins. Strö cocos över toppingen och dekorera med blåa karameller och ett födelsedagsljus.

adventscupcake

Ätbar adventsljusstake: Bred frosting över en muffins. Strö cocos över toppingen och dekorera med blad och bär av marsipan.

grodcupcake

Mer cupcakes på Tasteline

Cupcakes till Halloween – 9 enkla monsterbakelser

Annons