bubbel
Artikel

Budgetbubblor till nyårsskålen

Du behöver inte ruinera dig för att få lyxkänsla i glaset till nyår! Här är fem perfekta mousserande viner från 125 kr, väl värda att skåla in det nya året med.

Nyårsskålen står sig bra med ”vanligt” mousserande vin. Champagne för dyra slantar dricker vi hellre till själva nyårsmiddagen. Det är inte många som har alla sinnen på topp vid midnatt, utomhus i snöglopp och kyla där fokus dessutom ligger på att fira in det nya året under färgsprakande fyrverkerier. Just då struntar vi i att sniffa, känna och tycka till om vinet i glaset… men gott ska det såklart vara! Här kommer tips på bästa köp.

Graham Beck Brut Chardonnay Pinot Noir

Graham Beck Brut Chardonnay Pinot Noir

Sydafrika, 7369
159 kr, 750 ml

Mums! Riktigt gott bubbel som bjuder bra koncentration, balans och längd för priset. Karaktären är fylld av gula äpplen, flinta och bröd. Duktiga producenten Graham Beck gör gott av de ”klassiska” champagnedruvorna pinot noir och chardonnay.

Rotari Brut Riserva

2013 Rotari Brut Riserva

Italien, 7567
125 kr, 750 ml

Imponerande som alltid! Allra helst i magnumbutelj för 199 kr om ni är många som ska fira in tolvslaget. Inbjudande doft och smak med inslag av bröd, gula äpplen, plommon och krutrökig mineralton. Pigg syra höjer helheten.

Ferrari Brut

Ferrari Brut

Italien, 7721
165 kr, 750 ml

Lyxigt bubbel från Trentino-Alto Adige som ligger allra längst norrut i landet. Chardonnay till hundra procent ger god kvalitet med toner av äpplen, rostad brioche och grapefrukt som lyfts av frisk syra. Toppen att fira in det nya året med!

Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé Brut

Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé Brut

Frankrike, 7781
129 kr, 750 ml

Rosa bubblor till nyårsfesten! Bourgogne är ursprunget för detta härliga vin med aromatisk doft och smak som fylls av eleganta, friska inslag av blommor, citrus och röda vinbär. Gjort av druvorna pinot noir och gamay.

Gardo & Morris Brut Rosé

Gardo & Morris Brut Rosé

Nya Zeeland, 7732
119 kr, 750 ml

Gott köp! Druvblandat mousserande av pinot noir och chardonnay som bjuder krispig syra, mineralitet, krita, färska örter och lime i karaktären. Passar utmärkt som nyårsskål, gärna i sällskap av glada vänner och salta snacks.

Recept