Kastanjer

3 röster 1 ingredienser
Att tänka på: Hästkastanjen, som växer i Sverige, kan man inte äta! I butiken säljs det sydeuropeiska kastanjer. De måste kokas eller rostas innan man kan äta dem.

Ingredienser

Köp receptet

Tillagning

  • 1. Öppen spis: Denna metoden är enklast och kastanjerna blir godast. Snitta kastanjerna i toppen. Lägg de i ett foljapaket på glödbädden. Rör runt då och då. Det tar ca 20 minuter tills kastanjerna är klara.
  • 2. Ugn: Snitta kastanjerna i toppen. Baka kastanjerna i 200 i 20 minuter.
  • 3. Micro: Snitta kastanjerna i toppen och kör på full effekt i 2-3 minuter.
  • 4. Glacerade kastanjer: Kryssa och koka kastenjerna i 15 minuter. Skala dem. lägg dem i en kastrull med lite smör och några teskedar socker. Låt detta smälta och ta lite färg. Häll på lite buljong och koka kastanjerna mjuka. När buljongen har kokat bort, är kastanjerna vackart gyllenbruna och galserade. Använd glacerade kastnajer som tillbehör i t.ex. fågel eller vilt.
  • 5. Vermicelle (kastanjpuré): Kryssa och koka kastenjerna i 15 minuter. Skala och koka i vatten tills de är mjuka. Mixa till slät puré tilsammans med en klick smör och en skvätt grädde. Söta med socker efter smak och tycke. Lägg maräng på en tallrik, spritsa purén över - likt en bergstopp. Toppa med vispad grädde.