Hem / Recept / Vit sparris på tyska med skinka och smält smör

Vit sparris på tyska med skinka och smält smör

Betyg: 3.11 av 5
19 röster
30 min
Medel
Annons

Nästan rätt? Visa liknande recept

Annons

Ingredienser

 • 1 st
  Sparris, färsk, vit
 • Skinka, kallrökt
 • smör, smält
Annons

Gör så här

 1. 1. Skär av den nedre biten av sparrisen. Det kan bli olika stor bit som kan behöva skäras av beroende på hur hård och trådig den verkar vara längst ner. Skala sparrisen med en potatisskalare eller vass kniv.
 2. 2. Koka sparrisen i saltat vatten. Det brukar ta ca 20-30 minuter, men beror på tjockleken. Kolla så sparrisen inte blir för överkokt.
 3. 3. Smält smöret i en kastrull. Låt de mjölkvita mjölkresterna sjunka till botten och häll sedan av det klara smöret. Det kan du sedan värma upp igen utan problem. Det är mjölkresterna som bränns och smakar lite beskt, men det klarade smöret klarar högre temperaturer (det är därför indierna använder det - kallas för ghee).
 4. Fortsättning efter annonsen
 5. 4. När sparrisen är färdigkokt häller du av vattnet och arrangerar sparrisarna vackert på ett stort fat eller på varje portionsfat. Häll på lite smält smör och arrangera den kallrökta skinkan vackert ovanpå. Servera direkt.
 6. 5. Ställ gärna fram en liten såssnipa med det smälta klarade smöret och kanske mer skinka på ett fat för gästerna att fylla på med.

Vad tyckte du om receptet?

Betyg: 3.11 av 5 (19 röster)

Frågor, tips och kommentarer

Fler recept med

Fler recept inom