Vit glögg

15 röster 12 ingredienser
Min vita glögg har dock mer än 15 år på nacken. Hemligheten i min variant är portvinet, vaniljen, att jag snålar på sockret och att jag gör en kryddbas i riktigt god tid! Första provningen blir till första advent och sedan blir den bara bättre för varje vecka och till julafton är den fulländad.

Ingredienser

Till servering

Köp receptet

Tillagning

  • 1. Blanda alla kryddorna (utom sockret) i ett kärl med lock, slå över spriten och låt stå och dra minst en vecka men helst upp till 3-4 veckor.
  • 2. Det går att göra glögg redan efter en dag men då kan du behöva tillsätta lite ytterligare kryddor vid uppvärmningen. Smaken blir dock mycket jämnare och mjukare om kryddbasen får stå och dra i några veckor.
  • 3. Sila av kryddorna. Hetta upp vinet och portvinet försiktigt tillsammans med hälften av kryddbasen och hälften av sockret.
  • 4. Smaka av glöggen och tillsätt kryddbas och socker efter smak. Ta lite socker i taget och smaka av på nytt. Det är inget roligt om glöggen plötsligt blir för söt. Givetvis är det en personlig sak hur torr eller hur söt man vill ha sin glögg men det beror också mycket på hur mycket beska det finns i kryddorna och hur torrt vinet är.
  • 5. Servera glöggen varm med skållad mandel och russin eller varför inte som den är med italienska mandelskorpor till.