Pizzetta med Västerbottensost, löjrom och torkat viltkött

0 röster 11 ingredienser
Gör pizzadegen minst en dag i förväg och låt kalljäsa i kylen för bästa resultat. Grädda pizzan på en förvärmd pizzasten i varmluftsugn på 300 grader i ca 5 minuter eller tills pizzan fått en fin gyllene färg. Degen räcker till en stor, fyra mellanstora eller åtta mindre pizzor.

Ingredienser

Pizzadeg

Fyllning

Köp receptet

Tillagning

Pizzadeg

  • 1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt ljummet vatten och olivolja och rör tills jästen löst sig. Blanda mjöl och salt och rör ned i vätskan. Arbeta samman för hand eller i maskin i ca 3 min, till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i 15 min.
  • 2. Mjöla rikligt på en ren yta, stjälp upp och knåda degen i ca 5 min. Degen ska vara ganska lös. Dela degen i önskat antal bitar, slå in dem i plastfolie och förvara i kylen. Låt kalljäsa i minst 24 timmar, gärna längre. Ta fram degen när det är dags att laga pizzan och baka ut.

Fyllning

  • 1. Blanda rumstempererad ricotta, riven mozzarella och Västerbottensost®.
  • 2. Forma pizzadegen till 6-8 mindre pizzor. Fördela ostcrèmen på pizzorna och ringa över lite olivolja.
  • 3. Grädda pizzan på en förvärmd pizzasten i varmluftsugn på 300 grader i ca 5 minuter eller tills pizzan fått en fin gyllene färg. Toppa med löjrom, torkat viltkött och persilja vid servering.

Receptet är från: