Hem / Recept / Pannacotta på passionsfrukt med mangotopping

Pannacotta på passionsfrukt med mangotopping

Betyg: 3.15 av 5
13 röster
2 tim
Medel
Annons

Passionsfrukt passar bra till Alla hjärtans dag, och annars också. Här får pannacottan smak av den underbara passionsfrukten och blir än mer läckert exotisk av mangotoppingen. Smaklig njutning önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinka i mitt Kitchen!

Nästan rätt? Visa liknande recept

Annons

Ingredienser

4 port
 • 4 dl
  grädde
 • 2 paket
  passionspulp, eller 10-12 passionsfrukter
 • 1/2 dl
  strösocker
 • 1 paket
  mangos, fryst
 • 1 tsk
  strösocker
 • 1/2 st
  vaniljstång, uppskuren på längden
 • 1 skvätt
  citronsaft
 • 3 st
  gelatinblad
Annons

Gör så här

 1. 1. Tips: Det går utmärkt att göra dem en dag i förväg.
 2. 2. Börja med att ta fram mangon så att den tinar. Lägg gärna upp den på en tallrik så går det lite fortare. Är du ute i god tid kan du med fördel låta den tina i kylen över natten eller dagen.
 3. 3. Lägg den frysta passionsfrukten i en kastrull och värm försiktigt så att den smälter. Eller ta fram den i tid så att den hunnit smälta – då behöver du inte värma upp den.
 4. 4. Häll i grädden eller häll bara grädde i en kastrull. Tillsätt sockret samt den uppskurna vaniljstången och värm upp så att grädden småsjuder. Låt den sjuda ett tag – panna cotta betyder just kokt grädde. Om du använder färsk passionsfrukt eller tinad fryst så tillsätter du den nu.
 5. 5. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i tio minuter. Lyft upp och krama ur dem lätt. Lägg dem i den varma gräddblandningen och rör runt tills gelatinet smält. Låt pannacottan svalna något innan du häller den i skålar eller vackra glas. Om gräddblandningen är för varm kan glasen spricka.
 6. Fortsättning efter annonsen
 7. 6. Ställ pannacottorna att svalna i kylen. Lägg plast eller en bricka över när de svalnat något. Om du lägger något över för tidigt blir det kondens som blöter ner pannacottorna och insidan på glasen.
 8. 7. Mixa mangon med lite socker och några droppar citron. Skeda den mixade mangon över pannacottan. Servera direkt eller låt dem stå svalt fram till servering.

Vad tyckte du om receptet?

Betyg: 3.15 av 5 (13 röster)

Frågor, tips och kommentarer

Fler recept med

Fler recept inom