Hem / Recept / Mörka Chokladtryfflar

Mörka Chokladtryfflar

Betyg: 0 av 5
0 röster
3 tim
Medel
Annons

Det här receptet ger underbart mörka, fylliga tryfflar för chokladälskare. Tryfflarna ska mogna några dagar upp till en vecka för att nå de riktigt fylliga höjderna. De kan givetvis smaksättas som man vill, men jag föredrar den här med kaffe och cognac.

Nästan rätt? Visa liknande recept

Annons

Ingredienser

 • 200 g
  mörk choklad
 • 2 msk
  smör
 • 2 msk
  kaffe, espressokaffe
 • 1 dl
  florsocker
 • 3 msk
  vispgrädde
 • 2 tsk
  Cognac
 • 200 g
  choklad, till topping
 • kakao
Annons

Gör så här

 1. 1. Chokladen bör vara med minst 70% kakaohalt av god kvalitet – typ Valrhona. Kakaon som du siktar över de chokladdoppade tryfflarna. bör även den vara av riktigt god kvalitet
 2. 2. Smält den första mängden choklad tillsammans med smöret på låg värme. Rör ner kaffet, grädden, cognacen och sikta i florsockret. Rör ihop och ställ smeten i kylskåpet eller ett svalt fönster att stelna till.
 3. 3. Ta av massan med en sked och rulla till små tryffelbollar. Lägg på en bricka täckt med bakplåtspapper. Stick en tandpetare i varje tryffel.
 4. Fortsättning efter annonsen
 5. 4. Ställ tryfflarna kallt i några timmar så de stelnar och blir kalla och hårda. Ta loss tandpetarna och stick i dem igen. Detta för att inte tryffeln ska gå sönder när du behöver lösgöra dem efter doppning i chokladen.
 6. 5. Smält den andra mängden choklad och förbered inför doppningen genom att ha en bricka med bakplåtspapper klar att lägga de färdigdoppade och kakaotäckta tryfflarna på.
 7. 6. Ta fram en djup tallrik och en liten sil tillsammans med kakaon. Häll kakao i silen. Doppa eller pensla tryfflarna med den smälta chokladen. Håll i tandpetaren och sikta kakao på undersidan av tryffeln först, ställ ner den med kakaosidan neråt på bakplåtspappret och lösgör tryffeln från tandpetaren med hjälp av en annan tandpetare. Dutta med tandpetaren så den smälta chokladen täcker hålet, alternativt häll på en liten droppe smält choklad och sikta därefter kakao över tryffeln.
 8. Fortsättning efter annonsen
 9. 7. Det blir till slut mycket lös kakao på bakplåtspappret med de färdiga tryfflarna. Allt eftersom de stelnar brukar jag lägga över dem i en burk för att vika pappret och hälla tillbaka kakaon i silen för att använda till resten av tryfflarna. Det blir ganska slabbigt och kladdigt, men med ett förföriskt gott resultat!
 10. 8. Lägg de stelnade tryfflarna i en burk med lock och ställ svalt, i kyl eller sval att mogna i en vecka. Njut sedan till en god kopp kaffe eller te eller pröva med lite cognac, madeira eller annat vin.

Vad tyckte du om receptet?

Betyg: 0 av 5 (0 röster)

Frågor, tips och kommentarer

Fler recept med

Fler recept inom