Hem / Recept / Lyckokakor med pepparkakssmak

Lyckokakor med pepparkakssmak

Betyg: 4.3 av 5
10 röster
30 min
Medel
Annons

Ett juligt recept på vanlig lyckokaka. Använd dina fortune kakor som bordsplacering till adventsminglet, ge bort i julklapp – eller låt lapparna vara ledtrådar till andra gäster, eller till julklappsgömman!

Nästan rätt? Visa liknande recept

Annons

Ingredienser

 • 80 g
  smör, smält
 • 1.5 dl
  vetemjöl
 • 1.2 dl
  florsocker
 • 3 st
  äggvita(or)
 • 1 msk
  maizena
 • 1 tsk
  vaniljsocker
 • 1 tsk
  pepparkakskrydda
Annons

Gör så här

 1. 1. Till 18 stycken: skriv 18 lappar, högst 8 cm långa. Sätt ugnen på 175 grader och ta fram en ugnsfast form med teflonbeläggning.
 2. 2. Smält smör och låt svalna. Blanda vetemjöl, florsocker och äggvita. Smeten behöver inte bli fluffig, se bara till att allt blir uppblandat. Tillsätt maizena, vaniljsocker, pepparkakskrydda och smör.
 3. 3. Skeda upp en matsked smet och bred ut tunt med hjälp av fingertopparna på ugnsformen till en cirkel, 7-8 cm i diameter. Grädda bara en eller två kakor i taget.
 4. 4. Grädda kakorna i 4-5 minuter, eller tills kanterna börjar bli svagt ljusbruna.
 5. Fortsättning efter annonsen
 6. 5. Nu gäller det att arbeta snabbt så att inte kakorna stelnar! Skydda ena handen med en kökshandduk. Ta upp kakan med hjälp av en stekspade och lägg med ovansidan nedåt i kökshandduken. Lägg i ett meddelande och vik kakan dubbel. Vik sedan kakan ytterligare en gång på längden genom att böja den över en skålkant.
 7. 6. Låt kakorna torka hopvikta i en tom äggkartong. När kakorna är helt torra behåller de formen. Förvaras i lufttät burk och håller i en vecka.

Vad tyckte du om receptet?

Betyg: 4.3 av 5 (10 röster)

Frågor, tips och kommentarer

Fler recept inom