Grillad oxfilé med steklök, vitlökstomater och beasmör

14 röster 14 ingredienser | 30 minuter
Inget tjafs – bara goda, grillade grejer. Det här är onekligen en machofavorit. Klassiska smaker blir helrätt på grillkvällen. Du kan förstås klara dig utan grill. Använd gärna grillpanna, och ugnsbaka tomathalvorna och löken i ugnen på 200 grader tills de är mjuka. Är du jättehungrig kan du även servera färskpotatis till.

Ingredienser

På grillen

Servera med

Smör

Köp receptet

Tillagning

  • 1. Gör först beasmöret: Ta fram smöret så att det är rumsvarmt. Finhacka schalottenlöken och mosa ihop alla ingredienser med en gaffel. Rulla in smöret i plastfolie och lägg in i kylen.
  • 2. Skala steklöken, trä på spett och pensla med olja. Halvera lökarna först om du vill förkorta grilltiden. Pressa vitlöksklyftan. Halvera tomaterna och gnid in vitlök på snittytorna. Strö på dragon.
  • 3. Lägg först steklöken på grillgallret, gärna i indirekt värme, och grilla tills de blir mjuka. Salta och peppra köttet och pensla med lite olja så att det inte fastnar på gallret. Grilla i 3-4 minuter på varje sida. Pensla tomaterna med olivolja, salta och peppra och grilla på båda sidor tills de fått färg.
  • 4. Servera köttet med en grillad tomathalva, steklökar, en skiva beasmör och din favoritsallad.
Recept:
Linnea Swärd

Receptet är från: