Hem / Recept / Chokladlera – modelleringslera

Chokladlera – modelleringslera

Betyg: 3.68 av 5
63 röster
1 tim
Medel
Annons

Enkelt att göra och används på samma sätt som marsipan eller sugarpaste. Använd inte blockchoklad till detta recept. Glykos finner du i bakningshyllan. Det brukar också finnas på Apotek kring jultider. Ska du kavla ut och täcka in en hel tårta med chokladleran bör du dubbla receptet så är du på den säkra sidan.

Nästan rätt? Visa liknande recept

Annons

Ingredienser

Ljus chokladlera

 • 100 g
  mjölkchoklad
 • 45 g
  glykos

Mörk chokladlera

 • 100 g
  bakchoklad, mörk
 • 50 g
  glykos

Vit chokladlera

 • 100 g
  vit choklad
 • 45 g
  glykos
Annons

Gör så här

 1. 1. TIPS! Var noga med måtten, särskilt när det gäller glykosen. Det är enklare att lägga till glykos i efterhand än tvärtom. Förvara färdiga dekorationer inplastade så behåller de sin mjukhet, eller öppet så torkar de ut och blir hårda. Foto: Linnea Swärd
 2. 2. Finhacka choklad och smält försiktigt i en värmetålig skål över vattenbad. Rör om och lyft bort chokladskålen när chokladen har smält.
 3. 3. Tillsätt glykosen under omrörning. Fortsätt röra, efter en kort stund stelnar blandningen till och lossnar från kanterna.
 4. Fortsättning efter annonsen
 5. 4. Plasta in chokladleran och låt ligga i rumstemperatur i någon timme för att stelna ytterligare. Du kan också lägga in den i kylen så går det snabbare.
 6. 5. Förvarar du chokladleran i kylen blir den hård, men så fort du börjar knåda den mjuknar den. Du kan sedan trycka eller kavla ut på bakplåtspapper, modellera och skulptera med chokladleran. Blir den för mjuk lägger du in den i kylen en stund.

Vad tyckte du om receptet?

Betyg: 3.68 av 5 (63 röster)

Frågor, tips och kommentarer

Fler recept med

Fler recept inom