Hem / Recept / Chapati

Chapati

Betyg: 4.5 av 5
2 röster
Medel
Annons

Härligt god pakistanskt/indiskt bröd. Det verkar knepigt att laga chapati, men det är det inte. Det Var lite svårt att förklara hur man ska laga det, men prova själv, så förstår du säkert hur enkelt det är :D

Nästan rätt? Visa liknande recept

Annons

Ingredienser

 • 5 dl
  vetemjöl
 • 1 dl
  vetekli
 • 2 tsk
  salt
 • vatten
Annons

Gör så här

 1. 1. Tips! Du kan förvara överbliven deg i kylskåpet 2-3 dagar. Göm då inte att lägge det i en tätt förslten påse eller burk.
 2. 2. Lägg stekpannan på spisen för att värma på full värme.
 3. 3. Blanda allt och jobba med egen så att den blir slät och fin. Häll vatten efter behov.
 4. Fortsättning efter annonsen
 5. 4. Ta lite av degen och rulla till boll, ca 6 cm i diameter.
 6. 5. Kavla ut bollen till en rund platta, så att det ser ut som ett tunnbröd.
 7. 6. Var säker på att stekpanna är rejält uppvärmd före du lägger på brödet. Sänk värmen lite om du ser att brödet börjar brännas vid.
 8. 7. Vänd brödet så fort du ser att den börjar få lite bubblor, efter ca 7 sekunder beroende på hur varm stekpannan är. Den ska inte hinna få mörka märken, utan bara lagas så mycket så att den håller ihop när du vänder.
 9. 8. Låt brödet ligga kvar längre denna gång. Den ska få mörka märken, men inte heller för länge så att den bränns. Vänd, när du märker att den kommer att brännas om du inte vänder.
 10. 9. Nu tar du en ihopvikt duk, eller något annat mjukt, och trycker på brödets kanter. Snurra samtidigt runt rödet på stekpannan så att den inte bränns vid.
 11. Fortsättning efter annonsen
 12. 10. Ta av brödet när du ser att den är ordentligt stekt.
 13. 11. Lägg de färdiga chapatin i en duk och vik ihop duken. Detta håller chapati varma och mjuka fram till serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Betyg: 4.5 av 5 (2 röster)

Frågor, tips och kommentarer