Hem / Recept / Brylépudding

Brylépudding

Betyg: 3.52 av 5
25 röster
45 min
Medel
Annons

Klassiskt recept ur Det moderna köket.

Nästan rätt? Visa liknande recept

Annons

Ingredienser

4 port
  • 5 dl
    vispgrädde
  • 1 st
    vaniljstång
  • 5 st
    äggula(or)
  • 1 dl
    strösocker
Annons

Gör så här

  1. 1. Häll grädde och den skårade vaniljstången i en kastrull på svag värme. Låt grädden sjuda 3 minuter och sedan stå i 20 minuter så att grädden tar smak av vaniljstången.
  2. 2. Tillsätt äggula och 3 matskedar socker och rör om på svag värme tills blandningen tjocknat så att den fastnar på baksidan av en sked. Ta vaniljstången från äggkrämen.
  3. 3. Fördela smeten i fyra ramekinformar (Små, ungsfasta porslinskålar) (1 1/4 dl). Ställ ramekinformarna i en långpanna och fyll den till hälften med vatten. Grädda i 175 grader i 20 minuter eller tills äggkrämen har stelnat.
  4. 4. Lyft ur remekinformarna från långpannan och låt svalna. Ställ ramekinformarna i en långpanna och strö över 3/4 dl socker. Lägg iskuber runt formarna och ställ långpannan i ugnen eller under en het grill i en minut eller tills sockret smält och är gyllenbrunt.
  5. 5. Variationer: Brylépudding med kanel Tillsätt 2 kanelstänger till grädden med vaniljstången. Ta bort kanelstängerna när du tar bort vaniljstången.
  6. Fortsättning efter annonsen
  7. 6. Brylépudding med lime och kokos Tillsätt 4 stora bitar limeskal och 3/4 dl riven kokos till grädden med vaniljstången. Sila grädden genom en finmaskig sil när du tar bort vaniljstången.
  8. 7. Brylépudding med citron och lagerblad Tillsätt 4 bitar citronskal och 3 lagerblad till grädden med vaniljstången. Ta bort citronskal och lagerblad när du tar bort vaniljstången.

Vad tyckte du om receptet?

Betyg: 3.52 av 5 (25 röster)

Frågor, tips och kommentarer