Hem / Inspiration / Vegetariskt / Våra oköttsliga lustar!

Våra oköttsliga lustar!

Publicerad den

Eveline Johnsson och Amanda Hellberg driver den populära vegobloggen Våra oköttsliga lustar. Bloggen är fylld med gröna godsaker och fantastiska foton. Här får ni några smakprov från bloggen.

Annons

Hur kommer det sig att ni blev matbloggare tillsammans?

– Vi älskar varandra och mat, och vi har alltid gillat att göra kreativa saker ihop. Det hela började med att vi tyckte att det saknades bra vegetariska kokböcker som fungerar i ett såpass nordligt land som Sverige. Många vegetariska kokböcker är till bredden fulla med färska sallader och exotiska frukter, något som blir både ekonomiskt och klimatmässigt ohållbart om man bor här. Vi startade helt enkelt den vegetariska matblogg vi själva skulle vilja läsa.

Vad har ni för matfilosofi?

– Den som äter palsternackor – hen går inte av för hackor! Det behöver inte vara krångligt eller dyrt att laga god mat. Med en kasse rotsaker kommer man långt, och enkelt är oftast väldigt gott.

Tre favoritråvaror och vad lagar ni med dem?

– Vi jobbar säsongsbetonat och lagar mat med råvaror som finns tillgängliga. Färska tomater är underbara! På sommaren gör vi salsor och sallader eller äter dem som de är! På vinterhalvåret äter vi massor med rotsaker, en favorit är rödbeta som till exempel är jättegod att rosta, enkelt och gott!

– Bra råvaror som funkar året om är baljväxter. Vi gör grytor och biffar, pajer och pastejer. Pallak vadji med röda linser och spenat är en av våra favoriterrätter!

Har ni någon speciell inspirationskälla?

– Vi har ingen särskild förebild när det gäller matbloggande, utan hämtar inspiration på många olika ställen; människor vi möter, böcker, program och såklart internet.

Ert bästa mattips till den som är nybörjare på vegetariskt?

– Våga prova! Utgå ifrån råvaror du gillar och kolla gärna in någon bra blogg på ämnet!

Annons