Hem / Inspiration / Kändiskockar / Sveriges Mästerkock 2018!
Erik Hammar toppbild
Foto: Frida Wismar

Sveriges Mästerkock 2018!

Publicerad den

Sveriges Mästerkock är över för denna gång! Efter en olidligt spännande final, där juryn hade svårt att utse en vinnare - korades tillslut Erik Hammar till Sveriges Mästerkock 2018! Text: Kerstin Eriksson

Annons

Sveriges Mästerkock 2018

Redan från början av tävlingen stod det klart att Erik var en amatörkock att hålla ögonen på. Han lyckades, trots inledande missar, övertyga juryn att han hade stenkoll på både smaker och teknik.

I finalen imponerade han med en otrolig förrätt med marinerad uer som satte tonen på tävlingen! Till varmrätt bjöds en modern variant på kalvfilé Oscar, där han trots missen med att få med tryffel fick godkännande av juryn. Till sist serverade Erik en dessert med grillade persikor, ingefärspuré och maräng, en rätt som fick juryn på fall!

Eriks kokbok, “Min franska matresa” (Bonnier Fakta) är en hyllning till det franska köket, med en blandning av moderna och klassiska smaker. Erik har tidigare arbetat som servitör och springpojke på flertalet franska krogar, vilket förklarar hans kärlek till det franska köket!

Här delar han med sig av fyra recept ur boken, vackra recept som tilltalar både gom och öga – utan krångliga ingredienser!

bokomslag, min franska matresa
Annons