Hem / Inspiration / I säsong / Grill / Tastelines färdiga sommarmeny
marängtårta
Foto: Maddzan Lindblad

Tastelines färdiga sommarmeny

Publicerad den

Vi hjälper dig lyckas med sommarmiddagen! Gör Tastelines sommarmiddag för 6 pers med fördrink, förrätt, varmrätt och efterrätt. Följ recepten nedan så är succén ett faktum. Recept och text: Linnea Swärd Filmer: Maddzan Lindblad

Annons

Innan middagen & förrätt

Middagen inleds med en Slush ice – en drink på halvfrusen melonsörja, mynta och ingefära. Läskande och utsökt rätt upp och ner, men den som är på humör kan förstås skvätta i lite rom eller vodka. Förrätten är en riktig klassiker med en somrig överraskning, nämligen Chèvre chaud med jordgubbssalsa.

Varmrätt

Varmrättens stjärna i Picanhawrapen, är en för Sverige ny styckningsdel, men som är en älskad klassiker på churrascon – den brasilianska grillfesten. Picanha (uttalas ”pickannja”) kallas rostbifflock på svenska och är en fantastisk bit att grilla. Det smakrika köttet kommer med en rejäl fettkappa som du absolut inte ska skära bort förrän köttet är färdiggrillat, fettet ger nämligen köttet ännu mer smak.

Picanhan kan du också ersätta med flankstek eller rostbiff. Tänk på att inte grilla sönder köttet, en rosa kärna ska det vara! Släng på majsen på samma gång, så kan du tälja ner kornen i salladen medan köttet får vila efter grillningen. Förutom salladen får picanhan sällskap av en krämig hummus på vita bönor med rostad vitlök.

Dessert

Sommarfesten avslutas med en favorit: Marängtårta med lemon curd, grädde och jordgubbar. Det fiffiga är att du kan förbereda hela tårtan och ställa in i kylen. Vänta bara med jordgubbarna till servering. (Marängbottnar kan du dessutom frysa in och ta fram och tina i rumstemperatur.)

Och förresten, en himla bra bonus: Köper du ingredienser till den här middagen får du inga onödiga rester – allt tas till vara. Smart för både plånboken och miljön!

Annons