Hem / Inspiration / I säsong / Grill / Grilla enkelt med Jessica Frej!
Grilla hur lätt som helst Jessica Frej
Foto: Lina Eidenberg Adamo

Grilla enkelt med Jessica Frej!

Publicerad den

Visst kan man  ha fokus på att göra grillmiddagen till en besvärlig nobel-värdig måltid, med egengjord grillkol, tidskrävande recept och största fokus på detaljer i upplägget. Eller så grillar man för att det är gott, och enkelt! Jessica Frejs kokbok “Grilla hur lätt som helst” (Harper Life) är lättsam och uppmuntrande - här får du den information du behöver för att klara grillningen galant - med recept som skriker matglädje! Text: Kerstin Eriksson

Annons

”Grilla hur lätt som helst” (Harper Life) ger dig alla verktyg du behöver för att fixa en härlig grillstund. I boken lär du dig mer om olika sorters grillar, glödbäddar och får smarta tips inför grillningen.

Boken innehåller över 100 recept som enkelt går att anpassa efter smak och eventuella allergier. Scrolla ner för att ta en närmare titt på tre recept ur boken och läsa vår intervju med Jessica!

bokomslag grilla hur lätt som helst

Fyra snabba med Jessica

1. Du berättar i boken att du helst grillar med kol, varför inte gasol?

För jag tycker det är roligare helt enkelt, det känns mer levande liksom. Och så är jag lite rädd för gasoltuberna, haha.

2. Om jag har en gasolgrill, ska jag då anpassa grillningen på något sätt?

Det går jättebra att använda mina recept då också, det är bara att följa dom och på samma sätt jobba med direkt och indirekt värme.

3. Hjälp! Råvarorna är fortfarande lite frysta – kan jag grilla ändå?

Beror lite på vad det är, men jag skulle generellt säga ja. Låt de snabbtina på indirekt värme och kör sen på som vanligt!

4.  Sommaren 2018 innebar inte mycket grillning pga eldningsförbud, hur klarade du dig med tanke på att du älskar att grilla?

Jag börjar ju grilla redan i mars så hann ”grilla av mig” innan förbudet! Så under de heta månaderna njöt jag istället av somriga sallader och glass.

Annons