Hem / Inspiration / I säsong / Grill / Glödande vegetariskt
eld rök grönt
Foto: Martin Nordin

Glödande vegetariskt

Publicerad den

Martin Nordins kokbok “Eld rök grönt” (Bonnier Fakta) är unik i sin genre. Hela boken genomsyras av en wow-känsla och sida efter sida bjuds läsaren på nyskapande recept som inspirerar. Glöm bort den lite trista grillade paprikan och mosiga grillade tomater. Här hittar du istället recept på ölmarinerad aubergine, kolrostad purjolök och vedugnsrostade morötter bara för att nämna några! Artikeltext: Kerstin Eriksson

Annons

Efter sin enorma framgång med kokboken ”Gröna burgare” har Martin nu skapat en uppföljare som är precis lika imponerande. “Eld rök grönt” (Bonnier Fakta) är sprängfylld av matig fakta och unika recept som får läsaren att haja till.

Våga grilla direkt på kol, eller grilla i ett durkslag  – med Martins hjälp kan du tänka utanför boxen och utmana dina grillkunskaper. I boken hittar du fakta och tips för olika grilltekniker, och här delar Martin med sig av tre recept ur boken!
Porträttfoto: Oskar Falck

Martin Nordin

Tre snabba med Martin

1. Har du någon ny rätt eller råvara du kommer provgrilla i sommar?

Jag ångrar att jag inte fick med rätter i boken med grillad gurka och olika salladshuvuden, typ hjärtsallad som är så så otroligt gott att grilla, det kommer jag säkert grilla mycket i sommar och experimentera med.

2. Väljer du kolgrill eller gasolgrill, och varför?

Kolgrill helt klart, tycker bara det är roligare, känns mer på riktigt. Jag ratar inte gasolgrillen, den är bra på många sätt, såklart beroende på vad du vill ha ut av din grillning. Men som sagt, jag väljer alltid kolgrillen och allra helst med stora feta vedklabbar.

3. Om man vill prova att grilla grönt direkt på kol, är det något man inte får glömma?

Yttersta lagret blir förkolnat och blir samtidigt skydd för det inre. Men var noga med att få bort allt sen. En baba ganoush blir så himla god när du får med det där som är precis innanför det förkolnade, men får du med för mycket av det brända så pajar du den.

Annons