Hem / Inspiration / Högtider / Jul / Julbord i sista minuten
snabb jul

Julbord i sista minuten

Publicerad den

Kom julen för snabbt i år? Lugn, du kan duka upp ett läckert och matigt julbord även om du ännu inte har hunnit förbereda julmaten. Här ger vi dig de snabbaste recepten och bästa tipsen som hjälper dig att ge färdigköpta rätter den äkta hemlagade smaken.

Annons

Julskinka

Färdigkokt julskinka griljerar du på bara 10 minuter. Varför göra det svårare?

5-minuterssill

Med den fantastiska produkten 5-minuterssill tar det bara 5 minuter (!) att göra sin egen sill till julbordet. Testa något av våra recept nedan, eller smaka dig fram till din egen favorit.

Köttbullar

Vem har sagt att man måste rulla köttbullarna själv? Köp färdiga bullar, men krydda på med kryddpeppar när du steker dem för att få till den juliga smaken.

Julgodis, frukt och kakor

Godis behöver inte vara hemlagat. Köp färdiga mintkyssar, fudge och ischoklad. Lägg upp i en vacker korg tillsammans med nötter, struvor, pepparkakor och frukt. Vad är julbordet utan en härlig godishörna.

Skaldjur

Fyll ut julbordet med färska räkor och havskräftor. Ett nytt och spännande inslag kan vara att servera några bitar sushi med lax och räkor. Det finns i välsorterade matbutiker och sushirestauranger för take away.

Tips! Lägg upp lite löjrom eller stenbitsrom i en vacker glasskål och placera på krossad. Servera tillsammans med finhackad rödlök, gräddfil och gräslök. Vackert och lyxigt. Snabba julrecept:

Annons