Hem / Inspiration / Högtider / Jul / Ge bort en kokbok i jul

Ge bort en kokbok i jul

Publicerad den

Till den som älskar att laga mat eller baka, eller till den som behöver lite ny inspiration till köket. Varför inte ge bort en kokbok i julklapp? Här är några utvalda favoriter som vi på redaktionen läste under 2022!

Annons

Baka utan ugn

av Camilla Hamid
Cirkapris: 219 kr

Det låter kanske som en dröm, men det är sant – du kan baka utan ugn! Camilla Hamid upptäckte tidigt hur enkelt det är att baka utan ugn, och är idag en hängiven ”no bake”-bakare.

I Camillas bok “Baka utan ugn” hittar du recept på allt från läckra tårtor till rulltårtor och härliga desserter.

Asiatiska favoriter

av Filip Poon
Cirkapris: 239 kr

Filips kärlek till asiatiska smaker och maträtter lyser verkligen igenom i denna kokbok som bjuder på hela 65 recept med smaker från stora delar av Asien. 

I boken får du lära dig mer om smaksättningar, råvaror och smarta köksknep som hur du viker egna dumplings – helt enkelt ett måste för dig som älskar asiatisk mat.

Zeinas bröd

av Zeina Mourtada
Cirkapris: 239 kr

Piroger, pajer, pizzor och matbröd – Zeinas bok är sprängfylld av matiga recept där bröd av alla former lyfts fram.

Zeina har som alltid en otroligt stark känsla för kryddor och smakkombinationer. Prova en ny maträtt i veckan – laga dem till frukost, lunch, buffé, till gryta eller soppa. Räkna inte med rester!

Julbak deluxe

av Frida Skattberg
Cirkapris: 209 kr

För den som älskar att baka runt jul, eller bara älskar att baka! För vem säger att juliga kokböcker inte passar året om.

Spara tid och energi med lussekatter i långpanna, eller bjud på klassisk julknäck – kanske med en smak av lakrits? Fridas kärlek för mumsiga bakverk genomstrålar hela boken, och ger verkligen läsaren en längtan efter julbak och julgodis.

Städa hållbart

av Ellinor Sirén
Cirkapris: 225 kr

Lär dig hur du gör dina billiga städprodukter själv, hur du rengör ugnen, madrasserna eller fönterrutorna – allt med miljön i åtanke! Ellinor tipsar även om hur du tänker klimat- och energismart, och tipsar om hur du gör exempelvis hårsnoddar av trasiga nylonstrumpbyxor och hur du får skosulor att bli vita igen istället för att köpa nya skor.

Fixa rent hemma med rent miljösamvete! Ellinor Sirén, personen bakom Ekotipset på sociala medier är verkligen stjärna på att samla tips och smarta knep för hur du blir lite mer miljöklok i din städning.

Sticka från grunden

av Ivar Asplund
Cirkapris i butik: 229 kr

Årets julklapp 2022 blev ”det hemstickade plagget”. Utforska stickningens grunder med hjälp av Ivar Asplund. Ivar bjuder på ett tjugotal stickprojekt, alla i varierande svårighetsgrad – det här en bok både för nybörjare och mer erfarna stickare.

Lär dig ett smidigt sätt att lägga upp maskor, hur man läser diagram och hur man stickar rätt och avigt. ”Sticka från grunden” är en pedagogisk och inspirerande bok om stickning som är rikligt illustrerad med både fotografier och teckningar.

Annons