Hem / Inspiration / Hälsa / Hälsotips / Thailändsk trerätters

Thailändsk trerätters

Publicerad den

Thaimaten har verkligen vunnit svenskarnas hjärtan. Det bästa är att du själv kan få till den typiska currysmaken då varje liten bybod numera säljer röd och grön curry.

Annons

Thaimat är inte exotiskt längre. Det är mat som man kan bli vansinnigt sugen på, och ju mer man äter desto mer beroende blir man av den heta fylliga smaken som är så typiskt för thailändska curryrätter.

Till förrätt bjuds det på en asiatisk biffsallad med chili och lime. Chili sätter fart på förbränningen så om du är intresserad av viktnedgång kan du ta dubbel mängd ifall du klarar hettan. Pak choy är en asiatisk kålsort som har förebyggande verkan mot cancer.

Damma av wokgrytan för till huvudrätt blir det thailändsk fläskfiléwok. Varför har vi slutat woka? Det är en utmärkt matlagningsmetod för att åstadkomma kombon nyttig och festlig mat. Ju mer grönsaker du har i desto bättre. Välj basmatiris eller fullkornsnudlar gjorda med ägg för ett lägre GI.

Middagen avslutas med en het och fruktig ingefärsmarinerad sallad med krämig glass. De exotiska frukterna innehåller massor med vitaminer som kan vara ett bra komplement till de frukter vi vanligtvis äter.

Annons