Hem / Inspiration / Hälsa / 5:2 / Kom igång med 5:2

Kom igång med 5:2

Publicerad den

Kostrådgivare och receptkreatör Ulrika Davidsson har gett ut ett flertal böcker inom alltifrån GI till Raw Food. Senaste tillskottet bland kokböcker är ”Kom igång med 5:2”. Boken är full med inspirerande och lätta recept för nybörjaren såväl som den inbitne 5:2-aren. Text: Madeleine Grem-Nielsen

Annons

Har du funderat på att testa 5:2-dieten men inte riktigt vetat var du ska börja eller hur det fungerar? Kom igång med 5:2 är precis vad det låter som – en receptbok som hjälper dig att komma igång med en 5:2-diet. Förutom en massa goda halvfastedagsrecept har Ulrika tagit fram två kostplaner som är enkla att följa: en för snabb viktminskning och en för dig som strävar efter bättre hälsa genom ändrad kost.

Boken ger handfasta tips till nybörjare genom att förklara hur metoden fungerar, vilka fördelar som finns samt hur du på bästa sätt planerar din nya kosthållning. Boken passar även dig som redan är en hängiven 5:2-are men som behöver inspiration till matlagningen. Den innehåller goda och kalorisnåla recept – alltifrån vegetarisk kikärtspizza till tandoorikyckling med sjögräsnudlar.

Hur skiljer sig denna bok från tidigare utgivna böcker?

– Främst är det goda, enkla recept som i denna bok är kaloriberäknande för att förenkla för läsaren. Den skiljer sig också från LCHF och GI då recepten innehåller betydligt färre mejeriprodukter, säger Ulrika Davidsson

Vad är ditt tips till den som vill testa 5:2-dieten?

– Prova denna kostplan under 4 veckor och mät dina resultat! Fasta och 5:2-dieten passar alla som vill gå ner i vikt, behöver jobba med sitt kolesterolvärde och för dem som har drabbats av högt blodtryck, säger Ulrika.

Slutligen, vilket är ditt favoritrecept i boken?

– Kikärtspizzan! Ljuvlig med få kolhydrater.

”Kom igång med 5:2 – med program för snabb viktminskning och bättre hälsa” är skriven av Ulrika Davidsson och ges ut av Tukan förlag. 

Annons